Με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες δημιουργίας δικτύου-πόλεων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. (Βίντεο)

-Στη Ναύπακτο ο Pier Petino αγγελιοφόρος και καλός πρεσβης της ιδέας της δημιουργίας δικτύου πόλεων που σχετίζονται με την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

-Δεκτός από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο

Με δικό του σκάφος έφθασε χθες το απόγευμα και έγινε δεκτός σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της πόλης από τον δήμαρχο Τ.Λουκόπουλο,ο Pier Petino μέλος του δικτύου Marco Polo …………

Επί της υποδοχής και ο δημοτικός σύμβουλος και πρωτεργάτης της ιδέας της δημιουργίας δικτύου πόλεων υπό της Ναυμαχία της Ναυπάκτου Χρήστος Σαλαμούρας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα θα πρέπει να περιμένουμε γύρω από αυτό το θέμα,η έδρα και η προεδρία του δικτύου αυτού θα είναι στην Ναύπακτο,ενώ η υπογραφή  του καταστατικού ίδρυσή του θα γίνει στην Μεσσίνα μέσα στον Αύγουστο.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το πρώτο δ.σ. του δικτύου πόλεων,ενώ οι πόλεις που θα συμμετέχουν σ’αυτό προέρχονται από τα Κανάρια νησιά,την Ισπανία.την Κύπρο,την Γερμανία,την Ιταλία,την Σλοβενία και φυσικά από την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των πρεσβειών της Κροατίας,της Μάλτας,του Μαυροβουνίου,της Αυστρίας,της Αλβανίας αλλά και της Τουρκίας για συμμετοχή τους στο εν λόγω δίκτυο.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί,είναι ότι μετά την σύσταση του δ.σ. του δικτύου πόλεων,επόμενο σημαντικό βήμα είναι η επίσημη αναγνώρισή του από την Ε.Ε. έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει απρόσκοπτη και αυτόνιμη χρηματοδότησή του απέυθείας από την Ευρώπη χωρίς τη συμμετοχή φορέων,με επιβλέποντες φορείς όμως τόσο την Αρχαιολογία,όσο και τον δήμο Ναυπακτίας.

Για την επίσκεψη Petino στην Ναύπακτο,τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο και τις κοινές του δηλώσεις με τον Χρ.Σαλαμούρα, στο βίντεο που ακολουθεί

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...