Με τον Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου στην 76η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση.

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 76Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που εφέτος θα γίνει στην ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ (ΠΕΝΤΕΛΕΙΑ ΟΡΟΣ) κορυφή  Τριανταφυλλιά (υψ. 2109 μ.). Η κατασκήνωση θα γίνει στο χώρο γύρω από τη Λίμνη Δόξα. Επειδή η διανυκτέρευση θα είναι υπαίθρια, γι΄ αυτό είναι απαραίτητα σκηνή ( ο Σύλλογος διαθέτει για χρήση τρεις(3) των τριών ατόμων), υπνόσακκος, αδιάβροχο και ανάλογος ρουχισμός για την ημέρα (ζέστη) και τη νύκτα (κρύο).

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο ύστερα από συνεννόηση των συμμετεχόντων και η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έγκαιρα) μπορείτε να απευθύνεστε στον Κατσιγιάννη Βασίλειο (6976583616) και Τσιριμώκο Ιωάννη (6974866205).

Σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας το Συνοπτικό Πρόγραμμα της εκδήλωσης που μας έστειλε ο διοργανωτής Σύλλογος ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 76ης Π.Ο.Σ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

11:30 π.μ. : Ώρα εκκίνησης διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό τη Λίμνη Δόξα.

 

Πεζοπορικές διαδρομές :

Α: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Άγιοι Πάντες – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 5 και ΥΔ: 400μ ).

Β: Μονή Αγίου Γεωργίου –  Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 3:45 και ΥΔ: 400μ).

 

4:00 μ.μ. : (Επίσημη) ώρα έναρξης προσέλευσης στο χώρο κατασκήνωσης της 76ης Π.Ο.Σ. στη Λίμνη Δόξα και εγγραφή των σωματείων στη γραμματεία.

 

7:00 μ.μ. : Προσφορά βραδινού φαγητού.

 

9:00 μ.μ.: Σύντομο καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές.

Παρουσίαση της ιστορίας και των μύθων της περιοχής. Αφήγηση παραμυθιού.

Ουρανογραφία και παρατήρηση από τηλεσκόπια από την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου. (Καιρού επιτρέποντος)

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2106

 

5:30 – 7:00 π.μ.: Πρωινό με ζεστό τσάι του βουνού.

 

7:00 π.μ.: Έναρξη πορείας για την κορυφή της Ντουρντουβάνας Τριανταφυλλιά (2.109μ) ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης (ώρες ανάβασης : 3,5  ΥΔ: 1.100 μ περίπου).

Υπάρχει η δυνατότητα ανάβασης και στη 2η κορυφή τη Ντουρντουβάνα (2.083μ) λόγω της μικρής απόστασής της από το διάσελο της Ντουρντουβάνας (2.000μ) που μπορεί να γίνει σε 30᾿ και θα σας ανταμείψει με την υπέροχη θέα  της καρδιόσχημης Λίμνης Δόξα από ψηλά.

 

11:00 π.μ.: Έναρξη πορείας για το Διάσελο του Κυνηγού σε μονοπάτι σκιερό μέσα σε δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης (Ώρες  πορείας : 2:00 και ΥΔ: 630μ).

 

1:30 μ.μ.: Συγκέντρωση σε ύψωμα στο Διάσελο του Κυνηγού (1.540μ), χαιρετισμοί, επίδοση αναμνηστικών και  τελετή λήξης της 76ης Π.Ο.Σ.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

 

·          Η συμμετοχή στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.

·          Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τυχόν ατύχημα που θα οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

·          Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας.

·          Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

·          Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις.

·          Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός.

Και να μην ξεχνάμε! Στα βουνά ανεβαίνουμε για την άσκηση και την ευχαρίστησή μας. Ποτέ δεν ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας. Καλό είναι να είμαστε σε ομάδες τουλάχιστον των τριών ατόμων για λόγους ασφαλείας.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...