Μην χάσετε τις κωμωδίες του καλοκαιριού!

Μην χάσετε τις κωμωδίες του καλοκαιριού!
Παραστάσεις που φιλοδοξούν να γεμίσουν με γέλιο τα ζεστά βράδια.
Πρεμιέρες, αλλά και επιτυχημένες επαναλήψεις παραστάσεων. Από παλιές και αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μέχρι έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου και καινούρια κείμενα με ελληνική υπογραφή. Κωμωδίες για όλα τα γούστα παρουσιάζονται τους θερινούς μήνες τόσο σε σκηνές της Αθήνας, όσο και σε θέατρα ανά την Ελλάδα από περιοδεύοντες θιάσους. Με όπλο τους το χιούμορ και πρωταγωνιστές μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς μας, υπόσχονται να γεμίσουν με γέλιο τα ζεστά βράδια μας, δίνοντας χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μία γεύση από τις κωμωδίες του καλοκαιριού…

«Βάτραχοι»: Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την αριστοφανική κωμωδία, που πραγματεύεται την κρισιμότητα της τέχνης σε εποχές μεταβατικές, όπως η δική μας, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Φάνης Μουρατίδης, Πάνος Βλάχος, Λαέρτης Μαλκότσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Εβελίνα Παπούλια, Αγορίτσα Οικονόμου (έναρξη περιοδείας 19-20 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Καβάλα).

«Λυσιστράτη»: Ο Τσεζάρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οποίας κρατά η Μαρία Καβογιάννη. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν επίσης: Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Μαρία Φιλίππου.(σε περιοδεία).

«Θεσμοφοριάζουσες»: Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην αριστοφανική κωμωδία, που παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, σε μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη. Στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Θανάσης Αλευράς και η Φαίη Ξυλά.

«ωχ… ΗΛΕΚΤΡΑ»: Μια σύγχρονη εκδοχή των τραγωδιών του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο του Αλέξη Καλλίτση, που σχολιάζει με εύστοχο και καυστικό τρόπο τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία, αλλά και τη φύση του Νεοέλληνα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υποδύεται την Ηλέκτρα. (σε περιοδεία).

«Το Ημέρωμα της Στρίγγλας»: Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κατερίνα Λέχου και ο Τάσος Ιορδανίδης ζωντανεύουν στη σκηνή την αιώνια μάχη μεταξύ γυναικών και ανδρών, μέσα από την εμβληματική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που φοράει γκόθικ κοστούμια και μετατρέπεται σε… μαύρη κωμωδία (στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»).

«Κατάδικός μου»: Ένας αλλοδαπός διαρρήκτης, μια φιλόλογος σε πένθος, ένας ηλικιωμένος καθηγητής ιστορίας με Αλτσχάιμερ κι ένας φρεσκοδιαζευγμένος βαλκανιονίκης έρχονται αντιμέτωποι με ό,τι τους κάνει να φοβούνται, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Αυτοί είναι οι τέσσερις ήρωες της ρομαντικής κωμωδίας ανατροπών των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη. Η παράσταση στην 3η συνεχή χρονιά παρουσίασής της, βγαίνει φέτος στην πρώτη της καλοκαιρινή περιοδεία.

«California Ντρίμιν»: Δύο λαϊκά παιδιά αποφασίζουν να καταφύγουν σε ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια, όπου μπλέκουν σε τραγελαφικές περιπέτειες, όταν συναντούν τον απίθανο θείο Πέπο. Ο Στράτος Λύκος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη βραβευμένη κωμωδία του Βασίλη Κατσικονούρη. (στο θέατρο Αθηνά).

«Τοc Toc»: Έξι άτομα περιμένουν στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχίατρου, όλοι τους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές… Η κωμωδία του Λόρεν Μπάφι σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου επαναλαμβάνεται με τον ίδιο και τους Χρήστο Βαλαβανίδη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Θωμαΐδα Ανδρούτσου, Κατερίνα Τσάβαλου και Ορφέα Παπαδόπουλο/Μιχάλη Μαρκάτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. (στο Acro).

«Μαρία Πενταγιώτισσα»: Η σουρεαλιστική κωμωδία του Μποστ, που παρουσιάζει με χιούμορ την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια περιοδεύει το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου αναλαμβάνει ρόλο σκηνοθέτη και ηθοποιού -ερμηνεύει τη θρυλική Μαρία από τους Πενταγιούς- για πρώτη φορά σε έργο του πατέρα του.

«Caveman»: Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, που εδώ και 30.000 χρόνια κάνουν τη συνύπαρξή τους κάποιες φορές «ανυπόφορη», αλλά πάντα αυτονόητη και μοναδική; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ετοιμάζεται να μας δώσει ξανά τις απαραίτητες απαντήσεις και εξηγήσεις μέσα από το έργο του Ρομπ Μπέκερ. (σε περιοδεία).

«Ούτε γάτα… ούτε ζημιά»: Η θρυλική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στο πλευρό των Άβα Γαλανοπούλου, Κώστα Ευρυπιώτη, Μαρίας Κατσανδρή. (στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη).

«Συμπέθεροι από τα Τίρανα»: Όταν η κόρη ενός ευκατάστατου ζευγαριού επιστρέφει από το Λονδίνο στο πατρικό της μαζί με το σύντροφό της, οι γονείς της τους υποδέχονται με θέρμη. Πέφτουν, όμως, από  τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο γαμπρός τους είναι Αλβανός. Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζει για 6η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη του πορεία και με καινούργιο καστ περιοδεύει στα θέατρα της χώρας.

«Δεν πετάω, δεν πετάω»: Ένας ορκισμένος εργένης (Σπύρος Σπαντίδας) απολαμβάνει τη ζωή με τρεις εξωτικές αεροσυνοδούς (Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Πηνελόπη Πλάκα, Νίκη Λάμη), οι οποίες είναι αρραβωνιασμένες μαζί του, χωρίς να το γνωρίζουν. Όταν, όμως, ένα Μπόινγκ θα τις φέρει και τις τρεις ταυτόχρονα στην πόλη, η τέλεια ζωή του ανατρέπεται. Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία του Αιμίλιου Κοέν. (θέατρο Αθηνά).

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...