Μητσοτάκης: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές»

Μητσοτάκης: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές»

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 11/05/2016 – 22:04

Μητσοτάκης: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΕΝΑΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»                                                                 

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε αέναο μνημόνιο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η “επιτυχία” του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, που, όπως είπε, «πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες».

Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» και επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο».

Όπως είπε, η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια «θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο», κάνοντας λόγο για ανέφικτο στόχο.

«Δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους για την μή τήρησή της. Ανέφερε επίσης ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά «δεν είναι κάτι καινούργιο», ενώ εκτίμησε ότι «το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση».

Αναφορικά με την πρόταση Ρέγκλινγκ, τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα παράμετρο», ενώ τόνισε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να «κλειδώσουν» τα επιτόκια και να γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής.

«Να επιστρέψουν στις τάξεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί»

Αναφερόμενος σε ζητήματα Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από τον ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει τις οικογένειες ανέργων», ενώ στάθηκε στην ανάγκη επανασχεδιασμού της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Παιδείας.

Όπως εξήγησε, πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίσης λόγο για «αλλεργία της κυβέρνησης σε οτιδήποτε ιδιωτικό» που –συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- «κάνει κακό στην Παιδεία και την Ελλάδα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...