Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: O νέος σέντερ φορ του Ολυμπιακού

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: O νέος σέντερ φορ του Ολυμπιακού

@miguel9guerrero

Ο , πρώην επιθετικός της Λεγανές, ανήκει στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού.

Ο 28χρονος Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε δεκτός στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης όπου έμεινε μια σεζόν. Ήταν ακόμα έφηβος όταν η Χετάφε τον συμπεριέλαβε στα τμήματα υποδομών της, ενώ το 2007, μετέβη στην Τολέδο η οποία αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το ταλέντο του 17χρονου δεν άργησε να φανεί παίζοντας στην Τολέδο, ιντριγκάροντας τους σκάουτερ της Βαγεκάνο που τον επέλεξαν για τη δεύτερη ομάδα.

Το 2009, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλμπαθέτε Β – που επίσης έπαιζε στην 4η κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της «θητείας» του εκεί  συμμετείχε σε 60 αγώνες, ενώ πέτυχε 19 γκολ.

Η εξέλιξη του Γκερέρο ήταν προφανής, με αποτέλεσμα να τον επιλέξει η  Σπόρτινγκ -που έπαιζε τότε στη δεύτερη κατηγορία-  για να συμπληρώσει το ρόστερ της. Οι δύο πρώτες του χρονιές στη Σπόρτινγκ ήταν εξαιρετικές, αφού πέτυχε 13 γκολ σε 30 αγώνες τον πρώτο χρόνο και 16 γκολ σε 21 αγώνες τον δεύτερο χρόνο.

Όμως, την περίοδο 2012-13, οι συμμετοχές του Γκερέρο στην ομάδα μειώθηκαν αρκετά, αφού έπαιξε σε 17 αγώνες και πέτυχε μόλις δύο γκολ. Την επόμενη σεζόν, η Σπόρτινγκ απέκτησε το επιθετικό δίδυμο, Λέκιτς  – Στσέποβιτς με συνέπεια ο Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ, ο επικεφαλής τεχνικός της Σπόρτινγκ, να κρατήσει τον Γκερέρο εκτός γηπέδου κατά το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει σε 14 αγώνες πετυχαίνοντας ένα μόνο γκολ.

Η περίοδος 2014-15, ήταν σαφώς καλύτερη για τον Γκερέρο, αφού είχε 36 συμμετοχές και πέτυχε 11 γκολ, χάρη στον νέο προπονητή της ομάδας, Αμπελάρδο Φερνάντεθ, ο οποίος τού έδωσε ακόμα μία ευκαιρία για να δείξει τι αξίζει. Έτσι, επιβεβαιώνοντας την πίστη του προπονητή του σε αυτόν, ο Γκερέρο, έγινε ο σκόρερ με τα περισσότερα γκολ στην ομάδα και συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει η Σπόρτινγκ μία από τις ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Το 2015 ήταν η χρονιά που ο Γκερέρο έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία. Ωστόσο, συμμετείχε μόνο σε 23 παιχνίδια σημειώνοντας μόλις 2 τέρματα, λόγω τραυματισμού που τον κράτησε εκτός γηπέδων για το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, η Σπόρτινγκ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γκερέρο δεν άφησε τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και προχώρησε άμεσα στην υπογραφή ενός διετούς συμβολαίου με την ισπανική Λεγανές, που είχε μόλις κατορθώσει να ανέβει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.  

Το 2017-18, η απόδοση του Γκερέρο ήταν σαφώς μειωμένη, αφού έπειτα από τον ερχομό των Μποβί και Αμραμπάτ στην ομάδα, ο Γκερέρο έμεινε στον πάγκο για τη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Στις 22 συμμετοχές του -τις περισσότερες από αυτές μπήκε ως αλλαγή- κατάφερε να σημειώσει μόλις τέσσερα τέρματα.

Παρότι δεν πέτυχε πολλά γκολ στη Λεγανές, οι οπαδοί της τον αναγνώρισαν ως έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την ομάδα και η διοίκηση πρότεινε την ανανέωση του συμβολαίου του.

Όμως, οανέτρεψε τα σχέδια της Λεγανές, προτείνοντας συνεργασία στον Ισπανό σέντερ φορ, την οποία ο ίδιος αποδέχθηκε.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεώρησε ότι το προφίλ του 28χρονου Γκερέρο θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, στην προσπάθειά της να γίνει και πάλι  για τη σεζόν 2018-19.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/339165-Migkel-Anchel-Gkerero-O-neos-senter-phor-toy-Olympiakoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...