Μοναδικός διαγωνισμός μεταφοράς… οικογενειακών βαρών! (Βίντεο)

Δευτέρα 04/07/2016 – 13:47Διαγωνισμός ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Αν και θεωρείται συνηθισμένο ο γαμπρός να σηκώνει τη νύφη στα χέρια του την ημέρα του γάμου, για ορισμένους το… κουβάλημα της συζύγου έχει μετατραπεί σε αγώνισμα.
Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφοράς συζύγων διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην πόλη Σονκαγιάρβι των 4.600 κατοίκων στην κεντρική Φινλανδία, με περίπου 50 ζευγάρια να συμμετέχουν, γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες θεατές.
Αφού πέρασαν από διάφορες δοκιμασίες, το ζεύγος Ντιμίτρι Σαγκάλ και Αναστασία Λογκίνοβα από τη Ρωσία αναδείχθηκαν νικητές, αφήνοντας δεύτερους τους πέντε φορές παγκόσμιους πρωταθλητές Τέιστο Μιέτινεν και Κριστίνα Χάπανεν από τη Φινλανδία.
Όσο για το βραβείο τους; Το ζευγάρι των νικητών θα γυρίσει στην πατρίδα του με έπαθλο ποσότητα μπύρας ίση με το βάρος της συζύγου.
Σίγουρα, πρόκειται για αρκετή μπύρα, για να γιορτάσει κανείς τη νίκη του σε αυτόν τον ιδιαίτερο διαγωνισμό, ο οποίος έχει τις ρίζες του σε έναν μύθο του 19ου αιώνα, με τρεις διαφορετικές εκδοχές:
1.    Τα μέλη μίας συμμορίες έκλεβαν τρόφιμα και γυναίκες από τα χωριά της περιοχής, κουβαλώντας τα στις πλάτες τους.
2.    Τα μέλη της ίδιας συμμορίας έκλεβαν μόνο γυναίκες.
3.    Τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονταν με τον τρόπο αυτόν, για να μπορούν να κλέβουν σακιά με τρόφιμα και γουρούνια.
Όποια εκδοχή και αν επικρατεί, τα μέλη της συμμορίας δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η δράση τους θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός αγωνίσματος…
 
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...