Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος

Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος

«Η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, με αφορμή τη μεταναναστευτική κρίση», τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Ακόμα, ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να θεωρήσει ως «εξαιρετική περίσταση» την μεταναστευτική κρίση, το οποίο θα επιτρέψει τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.

Συγκεκριμένα, η Αυστρία και η Ιταλία ζητούν από τις Βρυξέλλες να εφαρμόσει μια διάταξη του συμφώνου σταθερότητας που επιτρέπει το δημοσιονομικό έλλειμμα, σε περιπτώσεις «εξαιρετικών περιστάσεων», να ξεπεράσει το όριο του 3% του ΑΕΠ, χωρίς να επιβάλλονται κυρώσεις.

«Είναι αλήθεια ότι τα κείμενα του Συμφώνου Σταθερότητας και ανάπτυξης προβλέπουν την ύπαρξη εξαιρετικών περιστάσεων», σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο Γάλλος επίτροπος είπε επίσης ότι το ενδεχόμενο να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιδρούν στο σύστημα κατανομής δεν είναι «ένας μηχανισμός που υποστηρίζει η Κομισιόν».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...