Μπόργιανς: Προσέφερα τεχνογνωσία στην κυβέρνηση Σαμαρά για cd και φοροφυγάδες

Μπόργιανς: Προσέφερα τεχνογνωσία στην κυβέρνηση Σαμαρά για cd και φοροφυγάδες

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 24/02/2016 – 22:08

Μπόργιανς

Αποκάλυψη της επιστολής από τον Τσίπρα στη Βουλή

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα​, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς, στην οποία, σημειώνει πως είχε προσφέρει τεχνογνωσία στην κυβέρνηση Σαμαρά για CD με φοροφυγάδες.

Το περιεχόμενο της επιστολής, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Πριν από λίγη ώρα, έλαβα μία επιστολή στο γραφείο μου.

Ο διευθυντής του γραφείου μου είναι διαφορετικός τον γενικό γραμματέα εκείνου του πρωθυπουργού που έδινε εντολές σε Έλληνα πρόξενο να μην ζητήσει στοιχεία για φοροφυγάδες» είπε, χαρακτηριστικά.

Ανεβάζοντας μάλιστα στα ύψη τους τόνους, εξέθεσε τη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως «επισήμως ο κ. Μητσοτάκης και μας είπε ότι οι εκκλήσεις του κ. Μπόργιανς προς τον πρόξενο, δεν αφορούσαν κάποιο συγκεκριμένο υλικό αλλά παροχή τεχνογνωσία.

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Μπόργιανς «μας λέει με σαφήνεια ότι όχι μόνο συνάντησε τον κ. Πλεξίδα πολλές φορές, δεν του πρόσφερε μονάχα τεχνική βοήθεια, αλλά βοήθεια για την αξιοποίηση στοιχείων που βρισκόταν σε CD με φοροφυγάδες».

«Ο κ. Πλεξίδας τότε είχε ενημερώσει το Μαξίμου και τότε Μαξίμου είχε απορρίψει την πρόταση». Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε:

«Δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την υπόθεση να κλείσει έτσι απλά. Τα ψέματα τελείωσαν. Και εάν κάποιοι συνεχίζουν να μας απειλούν λέγοντας μας ότι είμαστε προσωρινοί. Εμείς το ξέρουμε ότι δεν είμαστε προσωρινοί και κρινόμαστε.

Εσείς να ξέρετε ότι τελείωσε αυτό που νομίζατε ότι είναι μόνιμο. Η εξουσία σας και η ασυλία σας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Ντίσελντορφ 24. Φεβρουαρίου 2016

Πρωτόκολλο υπόμνησης του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς

Μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD.

Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015.  Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες.

Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε, πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αλλά μονάχα από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας. Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παράσχει τη συγκεκριμένη βοήθεια.

Λόγω της επιφυλακτικότητας του Έλληνα συνομιλητή μου για μια συνεργασία σε επίπεδο κρατιδίου, είχα μιλήσει και με τον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την πρόθεσή μας, ο οποίος την ενέκρινε ρητά, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τον κ. Πλεξίδα και εγγράφως.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...