Μόνη της «παίζει» η Λαγκάρντ στις εκλογές του ΔΝΤ

Μόνη της «παίζει» η Λαγκάρντ στις εκλογές του ΔΝΤ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 11/02/2016 – 22:47

Μόνη της «παίζει» η Λαγκάρντ στις εκλογές του ΔΝΤ

«Κλειδώνει» την δεύτερη θητεία της, ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) η Κριστίν Λαγκάρντ, αφού είναι η μοναδική υποψήφια! Με την στήριξη στο πρόσωπό της να είναι μεγάλη σε Ευρώπη και Αμερική, όλα δείχνουν πως τον Ιούλιο η Θητείας της για ανανεωθεί για ακόμα πέντε χρόνια έως το 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, οι κατάθεση υποψηφιοτήτων για την θέση του Γενικού διευθυντή έχουν κλείσει από την Τετάρτη και η κυρία Λαγκάρντ είναι η μοναδική υποψήφια που έχει προταθεί. Το ταμείο θα προχωρήσει στην τελική εκλογή αρχές Μαρτίου.

Σε μία δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Λαγκάρντ, προχώρησε και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου αναφέρει ότι, « η Κριστίν Λαγκάρντ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στα ηνία του Ταμείου τα τελευταία πέντε χρόνια καθοδηγώντας το σε μία κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια Οικονομία. Έχω δει ξανά και ξανά την ικανότητά της να φέρνει τον κόσμο στην ίδια πλευρά κρίσιμων θεμάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος και οδηγεί σε λύσεις».

Η Διορισθείσα επικεφαλής του ΔΝΤ τον Ιούλιο του 2011 για πέντε χρόνια, η Λαγκάρντ είναι η 11η επικεφαλής του ΔΝΤ και η πρώτη γυναίκα γενική διευθύντρια του θεσμού.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...