Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Επτά μετανάστες νεκροί από ναυάγιο ανοιχτά των λιβυκών ακτών

Τετάρτη 25/05/2016 – 16:40ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 590 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ                                                                                                           Nέο ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, σε ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 590 πρόσφυγες και μετανάστες.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο κατάφερε να διασώσει περίπου 500 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί η αιτία του νέου αυτού ναυαγίου».
Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν» το μεσημέρι.
Το πρωί, το περιπολικό σκάφος Bettica, στο πλαίσιο της επιχείρησης ναυτικής επιτήρησης στα στενά της Σικελίας, εντόπισε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών πλεούμενο που αντιμετώπιζε δυσκολίες και είχε πολυάριθμους επιβάτες.
Λίγη ώρα μετά, το πλεούμενο ναυάγησε λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών και της αστάθειάς του.
Το Bettica έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους και σωσίβια, ενώ η φρεγάτα Bergamini, η οποία βρισκόταν επίσης στην περιοχή, έστειλε ελικόπτερα και σκάφη για να βοηθήσουν στη διάσωση.
«Προς το παρόν (στις 13:00 τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 500 μετανάστες έχουν διασωθεί και επτά πτώματα έχουν περισυλλεγεί», διευκρίνισε το ιταλικό ναυτικό.
Τις τελευταίες 48 ώρες οι ιταλικές Αρχές, σε συνεργασία με εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex, διέσωσαν πάνω από 5.000 ανθρώπους στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και στις ακτές της Λιβύης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...