Νέο Fund με 100 εκατ. ευρώ δημιουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας!

Νέο Fund με 100 εκατ. ευρώ δημιουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας!

Στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής, της ελληνικής αγοράς στοχεύει το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό σχήμα «Fund of Funds», το οποίο θα έχει αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 100 εκατ. ευρώ! Το νέο Fund, θα δημιουργείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας. Για περισσότερες πληροφορίες, το ΤΑΝΕΟ θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, θα προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης του αρχικού ύψους της επένδυσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με σκοπό τη συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που θα έχουν προβεί σε ενέργειες χρηματοοικονομικής και επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης και απευθύνει στα μέλη τής επενδυτικής κοινότητας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να προβούν στη σύσταση Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), Εταιρίας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) ή άλλων αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συνεπενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα  νέα επενδυτικά σχήματα που θα διαχειρίζονται από ελληνικούς ή ξένους φορείς του ιδιωτικού τομέα θα επενδύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σε ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις μέσω απόκτησης μετοχών ή και μετατρέψιμων ομολογιών.

Σχετικά με ποια επενδυτικά σχήματα θα μπορούν να ενταχθούν, τα κριτήρια θα είναι η καταλληλότητα των διαχειριστικών ομάδων, η αξιοπιστία των επενδυτικών προτάσεων και η συμβολή των επιχειρησιακών σχεδίων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316829-Neo-Fund-me-100-ekat-eyro-demioyrgei-to-Tameio-Anaptyxes-Neas-Oikonomias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...