Ναυπάκτου Ιερόθεος:”Η Πίστη ως προσωπική Εμπειρία στην επαφή μας με τον Αναστάντα Χριστό” (Βίντεο)

-Το κήρυγμα του Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγ.Βλασίου κατά τον Εσπερινό στον Ι.Ν.Αγίου Θωμά Λυγιά Ναυπάκτου

Παρακολουθήστε το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιεροθέου,προς τους πιστούς κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε με την ευκαιρία της αυριανής εορτής του Ι.Ν.Αγ.Θωμά στο τ.δ.Λυγιά του δήμου Ναυπακτίας

“Ο Άγιος Θωμάς ήθελε να αποκτήσει προσωπική και ιδία πείρα από την επαφή του με τον Ανεστημένο Χριστό.Δεν πρόκειται για την απιστία με τον όρο και την έννοια που γνωρίζουμε σήμερα,αλλά θέλησε να αποκτήσει προσωπική εμπειρία από τον Ανεστημένο Χριστό.

Ο κ. Ιερόθεος ανέφερε,ότι άλλο είναι η εξ’ακοής πίστη και άλλο η εξ’εμπειρίας φέρνοντας παραδείγματα από την σύγχρονη καθημερινή ζωή.Ακούμε περί του Θεού από αυτούς που αξιώθηκαν να δουν τον Θεό,αλλά θέλουμε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και την εμπειρία.Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Απόστολου Θωμά που ήθελε να φτάσει στη γνώση μέσω της αφής,της ψηλαφίσεως,άρα και της εμπειρίας.

Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού προσλαμβάνοντας την ανθρώπινη φύση μέσω της Παναγίας.Την ημέρα της Πεντικοστής το Άγιο Πνεύμα έκανε μέλη της Εκκλησίας του Χριστού του Αποστόλους,και άρα αν θελήσουμε να γνωρίσουμε τον ίδιο τον Χριστό θα πρέπει να προσέλθουμε στην εκκλησία όχι ως απλοί παρατηρητές,αλλά ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας του.Και αυτό γίνεται μέσω της ίδιας λογικής που είχε ο Απόστολος Θωμάς.Ακούγοντας για την ζώη και το έργο του Χριστού,έχοντας την επιθυμία να δούμε την ομορφία που έχει η εκκλησία.”

– Έτσι είναι !!!

Η πίστη είναι προσωπική περιπέτεια που αγγίζει ολόκληρο τον άνθρωπο και ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του. Είναι υπέρλογη,μα όχι παράλογη. Αυτό μας το μαθαίνει πολύ ωραία ο Θωμάς. Ο οποίος ήθελε να βαδίζει σε στέρεο έδαφος και η χριστιανική του πίστη να μην χάνεται σε φανταστικές απογειώσεις.Μέσα από το κήρυγμα του κ.Ιεροθέου,η πίστη του Αποστόλου Θωμά,γίνεται προσωπική εμπειρία άρα πίστη ακλώνητη.Μέσα από την Εκκλησία και την ενεργό συμμετοχή μας στα μυστήρια και τη λατρευτική της ζωή,μπορούμε να γίνουμε και μεις εμπειρικοί μάρτυρες της παρουσίας του Χριστού



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...