Ναύπακτος: Με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδήλωση για το διαδίκτυο από τον Αστυν. Διευθ. της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Βίντεο

Σε λίγες ώρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιντερνέτ και οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται για παιδιά και εφήβους».
«Δεν υπάρχει αδίκημα, που να μην τελείται μέσω του Διαδικτύου και μάλιστα τα εκτελεί ο εγκληματίας, μέσω του πληκτρολογίου του», ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Βασίλης Παπακώστας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Πλατανιτιωτών, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων των Εκπαιδευτηρίων «ΠΑΝΟΥ» στη Ναύπακτο, είχε ως θέμα: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιντερνέτ και οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται για παιδιά και εφήβους».
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Πρωτοσύγκελος Καλλίνικος Γεωργάτος, καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγ. Λουκόπουλος.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος , πρόεδρος του Ναυπακτιακού και τον καφεστιατόρων κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ράπτης, ο διοικητής του Α.Τ. Ναυπάκτου κ. Κυρίτσης , ο διοικητής της τροχαίας Ναυπάκτου κ. Ράμμος Πανταζής και η υποδιοικητής του Α.Τ. Ναυπάκτου κ. Κόκλα.
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Είναι αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία και υπάγεται απευθείας στον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει ημερίδες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Καθημερινά η ΔΙ.Δ.Η.Ε. γίνεται αποδέκτης πολλών αιτημάτων σχολείων και διάφορων φορέων που θέλουν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της και να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας.

.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...