Ντράγκι: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις

Ντράγκι: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 28/04/2016 – 17:52

Μάριο Ντράγκι

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη στο δρόμο αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ξεκάθαρα, η περασμένη χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα και οι πολίτες της χρειάζονται πάνω από όλα ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει ο Μάριο Ντράγκι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το πρόβλημα για τη χώρα ήταν το κοινό νόμισμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει: «Οι προκλήσεις της Ελλάδας έχουν μικρή σχέση με το ευρώ. Θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει με τη στήριξη των εταίρων της: «Το ποιος ανήκει στο ευρώ και ποιος όχι δεν είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να το αποφασίσει. Είναι ζήτημα των κρατών – μελών».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...