Ξεκινάει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ξεκινάει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε, Τρίτη 14 Αυγούστου, στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει  τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Θα τους  μεταφέρει  στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Υπολογίζεται το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα διανυκτερεύσουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Ειδικότερα συνομίλησε με τον Νίκο Κούκλατζη και τον Νίκο Μητρετώδη.

Ο Νίκος Μητρετώδης μίλησε για Οδύσσεια και για Γολγοθά που πέρασε η οικογένεια από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν ο γιος του Άγγελος Μητρετώδης και ο συνάδελφός του, αξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης, όταν πέρασαν, κατά λάθος, από τον Έβρο στο τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Μητρετώδης ευχαρίστησε επώνυμους και ανώνυμους για την συμπαράστασή τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και την Πολιτεία για τις προσπάθειες να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο νέοι στρατιωτικοί.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/339922-Xekinaei-to-prothypoyrgiko-aeroplano-gia-THessalonike-gia-toys-Ellenes-stratiotikoys ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...