Οι τρεις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό ενόψει χειμώνα

Οι τρεις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό ενόψει χειμώνα

βιταμίνες

Η σωστή ποσότητα βιταμινών στον οργανισμό, απαιτείται σε όλη την διάρκεια του χρόνου, το χειμώνα όμως είναι ακόμη πιο σημαντική για τον εξής λόγο : την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Και μια σωστή, θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή είναι ικανή να προσφέρει στον άνθρωπο αυτά που χρειάζεται.

Όμως , όταν καταφθάνει ο χειμώνας, εξαιτίας της αλλαγής του καιρού , είναι αρκετά πιθανόν, να υπάρξει κίνδυνος λόγω ανεπάρκειας συγκεκριμένων βιταμινών

Γι’ αυτόν τον λόγο, διαβάστε παρακάτω ποιες βιταμίνες χρειάζεστε για να είστε έτοιμοι στις απαιτήσεις του χειμώνα :

Βιταμίνη D

Είναι η βιταμίνη που παρατηρείται πιο συχνά έλλειψη κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αυτό οφείλεται ότι ο ήλιος κάνει πλέον την εμφάνισή του λιγότερες ώρες και έτσι προκαλεί πτώση των επιπέδων της και συμπτώματα, όπως η μυϊκή αδυναμία, η κόπωση και η έλλειψη συγκέντρωσης.Η έλλειψη της μάλιστα, σε βάθος χρόνου, οδηγεί σε οστεομαλακία και ραχίτιδα, δύο μεταβολικές παθήσεις των οστών.

Λιπαρά ψάρια, κρόκος του αυγού και κόκκινο κρέας, είναι καλές πηγές αλλά συχνά δεν είναι αρκετές. Έτσι, όσοι κινδυνεύουν από ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, καλό θα είναι να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D καθημερινά και ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

 

1

Βιταμίνη C

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η βιταμίνη C δεν μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος, συμβάλλει όμως στη μείωση των συμπτωμάτων και την ταχύτερη ανάρρωση. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους αρρωσταίνουν συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Η λήψη επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης C βοηθά στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων, την υγεία του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων, των οστών και του χόνδρου, αλλά και την επούλωση των πληγών. Η ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε σκορβούτο, μία σπάνια κατάσταση που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, κόκκινα σημάδια στο δέρμα και αιμορραγία των ούλων. Καλές πηγές είναι τα πορτοκάλια, οι κόκκινες και

πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πατάτες.

 

2

Βιταμίνη Β

Η βιταμίνη Β12, η οποία υπάρχει στο κρέας, το γάλα και το τυρί, είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και νεύρων. Και μάλιστα κατά την διάρκεια του χειμώνα, η λήψη της είναι άκρως σημαντική για τον οργανισμό! Μάλιστα, έχει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης!! Γι’ αυτό είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από συμπτώματα κατάθλιψης ή εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

 

3

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302849-Oi-treis-aparaitetes-bitamines-gia-ton-organismo-enopsei-cheimona ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...