Ο Γιούνκερ σχεδιάζει να στηρίξει και την Ελλάδα

Ο Γιούνκερ σχεδιάζει να στηρίξει και την Ελλάδα

Το μέρος της Ελλάδας, αλλά και όλων των χωρών που έχουν επωμιστεί το «βάρος» του προσφυγικού, παίρνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 Ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε πως στις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα υπάρξει μεγαλύτερη κατανομή κονδυλίων, παρ’ ότι πολλοί δεν συμφωνούν σε αυτό.

«Εκείνες οι χώρες οι οποίες προσέφεραν πολλά στην κρίση του προσφυγικού – η Ελλάδα, η Ιταλία και ιδιαίτερα η Γερμανία – έχουν κερδίσει την αναγνώριση των άλλων. Η κατανομή των κονδυλίων της Ε.Ε στο μέλλον θα υπόκειται σε νέα κριτήρια. Δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό, αλλά αυτή τη σύγκρουση είμαι διατεθειμένος να την αντιμετωπίσω», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας».

«Η πρόταση αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τον σχεδιασμό των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων για το διάστημα 2021-2027 και θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η μετανάστευση θα παίξει κάποιο ρόλο στην κατανομή των κονδυλίων.

Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, για κάθε πολίτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφτασε σε χώρα μέλος της μεταξύ 2013 και 2016, θα εισρέουν 2.800 ευρώ. Αυτό δεν θα ισχύει για όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα υποδοχής. Για τη Γερμανία το ποσό αυτό ανέρχεται συνολικά σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με το dpa.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333628-O-Gioynker-schediazei-na-sterixei-kai-ten-Ellada ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...