Ο Γ. Μπουτάρης υποδέχτηκε τον Θ. Θεοχαρόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Ο Γ. Μπουτάρης υποδέχτηκε τον Θ. Θεοχαρόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υποδέχτηκε στο δημαρχείο τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο. Διαβάστε αναλυτικά τι συζήτησαν.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος:  «Τον Γιάννη τον Μπουτάρη η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε πρώτη το 2010  όπως και στην επόμενη εκλογή.  Ήμασταν από τους πρώτους οι οποίοι στηρίξαμε αυτή την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε σε αυτή την προοδευτική αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Νιώθουμε δικαιωμένοι διότι η προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη έχει γίνει εξωστρεφής  και το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη. Θα στηρίξουμε τον Γιάννη Μπουτάρη σε όποια επιλογή του  γιατί έχουμε τις ίδιες θέσεις στα προβλήματα της πολιτικής και κοινωνικής  ζωής του τόπου. Έχουμε την ίδια αντίληψη  και  για αυτό το λόγο είμαστε εδώ  για να συζητήσουμε για τα προβλήματα της πόλης. Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε,  να προσπαθούμε  να λύνουμε τα προβλήματα προς προοδευτική κατεύθυνση και όχι προς την αδιέξοδη κατεύθυνση που έχει οδηγήσει σε τέλμα σε διάφορα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής τη χώρα.

Δημοσιογράφος: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την παράταξη του Δημάρχου;
Θανάσης Θεοχαρόπουλος:  Πρώτα- πρώτα δεν ξέρω  τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πολλές φορές άλλα λέει και άλλα πράττει. Αυτό που ξέρω είναι πως εμείς στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον Γιάννη Μπουτάρη. Όποιος έρχεται στις δικές μας επιλογές και στις δικές μας προτεραιότητες και στηρίζει τους ανθρώπους μας  οι οποίοι αλλάζουν προς το καλύτερο την πόλη, ας έρθει. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εσωστρέφειας σε αυτή την διαδικασία. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε μεμψίμοιρα. Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν υποψήφιος το 2010 και το 2015 πολεμήθηκε τότε από πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αν αντιλαμβάνονται  ότι η δική μας επιλογή είναι η καλύτερη τότε  ας έρθουν, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Συμφωνήσαμε επίσης  με τον Γιάννη Μπουτάρη στο εξής επιτέλους η ΔΕΘ να αλλάξει  προς το καλύτερο, έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τη διοίκηση της ΔΕΘ με τον κ. Τζήκα. Αυτό που όμως  χρειάζεται είναι να μην γίνεται αρένα  πολιτική και  πολιτικής σύγκρουσης αλλά να δώσει την έμφαση στο εμπόριο την εξωστρέφεια και να γίνει πραγματικά μια εμπορική έκθεση. Μπορεί να τα καταφέρει εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος να φύγουν τα περίπτερα με τα υπουργεία, να φύγει όλη αυτή η κατάσταση  η οποία πράγματι μειώνεται σιγά –σιγά όπως μας ενημέρωσε η διοίκηση της ΔΕΘ, να συνεχίσει να μειώνεται ώστε να πάρει προτεραιότητα η πραγματική οικονομία επιτέλους.   

Γιάννης Μπουτάρης :  Με τον κ. Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ έχουμε πάρα πολύ παλιούς και στενούς δεσμούς. Μπορώ να πω ότι  η ΔΗΜΑΡ είχε σημαντικό κομμάτι στην πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη.  Συζητήσαμε με τον κ. Θεοχαρόπουλο για την Διεθνή Έκθεση και δέχτηκε την άποψη μου να μην συνεχίσει αυτό το καραγκιοζιλίκι με τους πολιτικούς να τυραννάνε την πόλη με τον τρόπο που την τυραννάνε. Δεύτερον θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο τις ανακοινώσεις του Δήμου. Μίλησα για το σημαντικό θέμα αλλαγής του ωραρίου της αγοράς να λειτουργεί 10.00 με 18.00 και κάποιοι το βγάλανε για τα σχολεία. Τι σχέση έχει με τα σχολεία; Είπε ο Γαβρόγλου ότι θα τα αλλάξει. Ας τα αλλάξει δεν είπα όμως ποτέ για τα σχολεία.

Δημοσιογράφος: Είχατε συναντήσεις με πολλούς πολιτικούς αρχηγούς και σήμερα με τον κ. Θεοχαρόπουλο θα δείτε και τον κ. Μητσοτάκη;

Γιάννης Μπουτάρης :  Έχουμε πει ότι λόγω του νέου εκλογικού συστήματος οι συνεργασίες είναι υποχρεωτικές. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να συζητάμε και να επικρατήσει ένα πνεύμα συναινετικό γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει ο Δήμος. Θα κάνουμε συναντήσεις και θα ξανακάνουμε μέχρι να βρούμε ποια είναι τα κοινά σημεία. Όσο για τις στηρίξεις το είπε και ο κ. Θεοχαρόπουλος, όποιος μας στηρίζει καλά θα κάνει .              

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342284-O-G-Mpoytares-ypodechteke-ton-TH-THeocharopoylo-ste-THessalonike ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...