Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ανεβάζει Γιώργο Βέλτσο στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ανεβάζει Γιώργο Βέλτσο στη Θεσσαλονίκη
«Η Αυτοκρατορία» ( I Have your Data) θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2015.

Μετά τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη περιοδεία του «Φιλοκτήτη» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ετοιμάζεται να κάτσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Θα καταπιαστεί με το νέο βιβλίο του Γιώργου Βέλτσου, «Αυτοκρατορία», που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις Νεφέλη, και του οποίου ο τίτλος παραπέμπει στην «Αυτοκρατορία» των Τόνι Νέγκρι και Μάικλ Χαρντ για την παγκοσμιοποίηση και τη βιοπολιτική.

Η παράστασή του θα φέρει τον τίτλο «Η Αυτοκρατορία» ( I Have your Data) και θα ανέβει από 9 Ιανουαρίου του 2015, σε πανελλήνια πρώτη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Φουαγιέ του Κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. «Έγραψα την “Αυτοκρατορία” μέσα στο αδιέξοδο του χρόνου.

Την είδα πρώτα μέσα στους χρόνους των ρημάτων, δηλαδή μέσα από την ακριβολόγο ιδιότητα της γραμματικής, που διατυπώνει στα ρήματα, στις εγκλίσεις τους και τις φωνές, όλη την παλλόμενη αγωνία ενός σώματος, όταν υποφέρει το τέλος του χρόνου, και επειδή μιλά, γερνά αναζωογονούμενο», έχει δηλώσει ο Βέλτσος σχετικά με τη συγγραφή του κειμένου του, που αγγίζει θέματα όπως η εξουσία, η βαρβαρότητα, η κατάρρευση της δημοκρατίας και η παρακμή του δυτικού πολιτισμού.

Στην παράσταση θα δούμε τους ηθοποιούς: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Ελένη Κιλινκαρίδου, Γιώργο Κολοβό, Χρήστο Νταρακτσή,  Χρήστο Παπαδημητρίου, Μιχάλη Σιώνα, Χρίστο Στυλιανού, Φίλιππο Τσαουσέλη, Ορέστη Χαλκιά, Μαρίνα Χατζηιωάννου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...