Ο Πέτρος Μάρκαρης πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ο Πέτρος Μάρκαρης πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Ο γερμανομαθής συγγραφέας, ένας απο τους γνωστότερους Έλληνες πεζογράφους διεθνώς, ο Πέτρος Μάρκαρη, διορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μετά από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης, διορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Παράλληλα ορίστηκαν, αντιπρόεδρος, ο παραγωγός κινηματογράφου Νίκος Σέκερης και μέλη ο σκηνοθέτης Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, η σύμβουλος επικοινωνίας-ΜΜΕ Ελπίδα Σκινδήλια, η ενδυματολόγος-σκηνογράφος Μπιάνκα Νικολαρεϊζη και ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής: Πρόεδρος: Πέτρος Μάρκαρης (συγγραφέας, σεναριογράφος), αντιπρόεδρος: Νίκος Σέκερης  (παραγωγός κινηματογράφου), μέλη: Γιάννης Διαμαντόπουλος (σκηνοθέτης), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντέρ), Ελπίδα Σκινδήλια (σύμβουλος επικοινωνίας – ΜΜΕ), Μπιάνκα Νικολαρεΐζη (ενδυματολόγος –  σκηνογράφος), Γιάννης Γλέζος (συνθέτης).

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, το 1937, ο Πέτρος Μάρκαρης πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο «Η ιστορία του Αλή Ρέτζο». Ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, κινηματογραφικών σεναρίων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων (μετέφρασε και σχολίασε και τα δύο μέρη του Φάουστ του Γκαίτε). Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του Νυχτερινό δελτίο, Άμυνα ζώνης, με τα οποία έγινε γνωστότερος, και Ο Τσε αυτοκτόνησε έχουν πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Κώστα Χαρίτο και κυκλοφορούν μεταφρασμένα στη Γερμανία και την Ιταλία (με σημαντική επιτυχία), στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέρυσι, ο Πέτρος Μάρκαρης τιμήθηκε με Μετάλλιο Γκαίτε για την συμβολή του στην διάδοση της γερμανικής λογοτεχνίας και στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, το 1937, ο Πέτρος Μάρκαρης πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο «Η ιστορία του Αλή Ρέτζο». Ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, κινηματογραφικών σεναρίων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων (μετέφρασε και σχολίασε και τα δύο μέρη του Φάουστ του Γκαίτε). Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του Νυχτερινό δελτίο, Άμυνα ζώνης, με τα οποία έγινε γνωστότερος, και Ο Τσε αυτοκτόνησε έχουν πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Κώστα Χαρίτο και κυκλοφορούν μεταφρασμένα στη Γερμανία και την Ιταλία (με σημαντική επιτυχία), στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέρυσι, ο Πέτρος Μάρκαρης τιμήθηκε με Μετάλλιο Γκαίτε για την συμβολή του στην διάδοση της γερμανικής λογοτεχνίας και στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Τον Μάιο ήρθε ακόμα μία διάκριση για τον Έλληνα συγγραφέα που παρέλαβε τον Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιήθηκε στην Γερμανική Πρεσβεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...