Ο Πατρών Χρυσόστομος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σηλλυβρίας

Ο Πατρών Χρυσόστομος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σηλλυβρίας
Τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σηλλυβρίας κ. Μαξίμου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της Μητρόπολης Πατρών έχει ως εξής:

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών με χαρά και ευφροσύνη επληροφορήθη την επαξία εκλογή του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Μαξίμου Βγενοπούλου, ως Μητροπολίτου της ιστορικής Μητροπόλεως Σηλυβρίας.

Ο π. Μάξιμος εγεννήθη και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου ζούν η μητέρα και τα αδέλφια του και είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος απέστειλε αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του π. Μαξίμου, συγχαρητηρίους ευχάς εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Πατραικού Λαού και επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον π. Μάξιμο, στον οποίο εξέφρασε την χαρά και τις ευχές του.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών διοργανώνει προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία της εις Επίσκοπον χειροτονίας του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, που θα πραγματοποιηθή την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...