Ο φόβος παραλύει την Ευρώπη

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

OΙ TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ διαρκείας έχουν σκορπίσει οι Τζιχαντιστές στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Η τυφλή τρομοκρατία των μοναχικών λύκων παραλύει την ασφάλεια και προκαλεί έμφραγμα στον τουρισμό, τις μεταφορές, την ανάπτυξη ακόμα και τη διασκέδαση.

Ο κόσμος στην Ευρώπη είναι φοβισμένος, ανήσυχος και βεβαίως ανασφαλής. Η εξαγωγή από τον ISIS της τρομοκρατίας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο δημιουργεί νέα δεδομένα, ανατρέπει ισορροπίες και κυρίως ακυρώνει τα γνωστά συστήματα ασφαλείας, γιατί καμία υπηρεσία στον κόσμο δεν μπορεί να ελέγξει τα εκατομμύρια των ακραίων μουσουλμάνων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν κινητές βόμβες.

Πρόκειται για ένα αόρατο, στην κυριολεξία, τρομοκρατικό δίκτυο, το οποίο βασίζεται στην ενεργοποίηση θρησκευτικού φανατισμού δεν είναι αντιμετωπίσιμο με τις παραδοσιακές συνταγές ασφαλείας.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τώρα απέτρεπαν τα χτυπήματα, γιατί παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες των τρομοκρατικών οργανώσεων ή στρατολογούσαν πληροφοριοδότες. Τώρα οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει ένα αόρατο τέρας. Γιατί ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί και πότε θα αποφασίσουν να θυσιαστούν για το Ισλάμ. Δεν χρειάζεται να στρατολογούν τρομοκράτες και να δημιουργούν δίκτυα.

Το μόνο που κάνουν είναι να απευθύνουν κάλεσμα στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ και να περιμένουν τα περιστατικά φρίκης, αφού πρόσωπα υπεράνω υποψίας σκορπούν τον τρόμο παντού, χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Τρελαμένοι με αυτόματα και τιμωροί με φαλτσέτες δημιουργούν ένα μαύρο τοπίο σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Μέση Ανατολή. Το ερώτημα που τίθεται από τις μυστικές υπηρεσίες είναι αν οι μοναχικοί λύκοι των Τζιχαντιστών προχωρήσουν και σε άλλες μορφές τρομοκρατίας περισσότερο επικίνδυνες.

Γιατί όταν κάποιοι φτάνουν στο σημείο να σφάζουν με φαλτσέτες στο δρόμο έγκυες γυναίκες τότε το ζήτημα ξεφεύγει από αυτό που μέχρι σήμερα ονομάζαμε τρομοκρατία και περνάει στη σφαίρα της επικίνδυνης παράνοιας. Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από επαγγελματίες τρομοκράτες που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες με ισχυρή παρουσία Τζιχαντιστών. Κινδυνεύει από τα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων που ζουν μόνιμα στην Ευρώπη και μέσα σε χρόνο ρεκόρ ριζοσπαστικοποιήθηκαν και ταυτίστηκαν με το ακραίο Ισλάμ.

Τώρα οι πολίτες της Ευρώπης τρέμουν να μετακινηθούν με αεροπλάνα, τρένα, ακόμα και με το μετρό. Έχουν στοχοποιηθεί ακόμα και οι συναυλίες, τα εμπορικά κέντρα και οι καφετέριες. Κανείς πλέον δεν είναι ασφαλής, σε κανένα σημείο όσο ισχυρή και αν είναι η αστυνομική παρουσία. Γιατί όταν κάποιος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και έχει αποφασίσει να θυσιαστεί για το Ισλάμ δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κατάσταση πολιορκίας. Ολόκληρη η υφήλιος τρέμει τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα. Η τρομοκρατία επιδρά διαλυτικά σε αυτό που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κόσμος ζητάει την επιστροφή στα Κράτη Έθνη. Ήδη τα σύνορα άρχισαν να κλείνουν, ενώ οι δυνάμεις που είναι αντίθετες με την παγκοσμιοποίηση και με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχουν γίνει ισχυρά πλειοψηφικά ρεύματα στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές με καταλύτη την τρομοκρατία των Τζιχαντιστών. Οι Τζιχαντιστές καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει την τυφλή βία αλλά αδυνατεί και να την εμποδίσει. Ο ISIS μπορεί να χάνει κάποια εδάφη στο μέτωπο της Συρίας αλλά κερδίζει τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Γι’αυτό είναι σίγουρο ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση χωρίς να αποκλείονται και αναβαθμισμένες μορφές τρομοκρατίας για περισσότερη φρίκη. Κανείς επίσης δεν μπορεί να μετρήσει τις επιπτώσεις από τη νέα μορφή τρομοκρατίας στον τουρισμό, την ανάπτυξη και τις μεταφορές.
Αν δεν βρεθεί και μάλιστα σύντομα μια λύση τότε η Ευρώπη και ο κόσμος θα ζήσει μια μαύρη περίοδο γεμάτη φόβο, τρόμο και ανασφάλεια.

Καθημερινός εφιάλτης
Εν τω μεταξύ, σε καθημερινό εφιάλτη εξελίσσονται πλέον, για τη Γερμανία, τα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων, από μεμονωμένους δράστες.

Το τρίτο, κατά σειρά, μέσα σε λίγα 24ωρα πλήγμα, συνέβη στην πόλη Άνσμπαχ, όταν 27χρονος Σύρος πρόσφυγας εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση, κοντά σε σημείο όπου διεξαγόταν υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής, προκαλώντας τον τραυματισμό 12 ατόμων, ενώ ο ίδιος έχασε τη ζωή του. Ο νεαρός Σύρος είχε  τη βόμβα μέσα σε σακίδιο, που έφερε μαζί του και την άφησε να εκραγεί, κοντά στο χώρο της εκδήλωσης. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν και ο δράστης αυτής της επίθεσης, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευθεί, μάλιστα, στο παρελθόν, σε ψυχιατρική κλινική, ενώ είχε κάνει και δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η βόμβα που είχε ο δράστης στο σακίδιο του, είχε ισχύ ικανή να τραυματίσει ή και να σκοτώσει πολλά άτομα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βαυαρίας, πάντως, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο 27χρονος Σύρος, ήταν φανατικός ισλαμιστής. Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι επρόκειτο για «μία πραγματική ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», άποψη την οποία συμμερίζεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου, που ζήτησε ενίσχυση των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και των δυνατοτήτων έρευνας στο Διαδίκτυο, αλλά και συνολική αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου.  Στο χώρο του φεστιβάλ, τη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης, βρίσκονταν περί τα 2.500 άτομα.

Αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε νέο κρούσμα τυφλής βίας. Αγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ, σε κλαμπ της Φλόριδας, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλους 17.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το πρωί, χθες, ώρα Ελλάδας, τη στιγμή που στον υπαίθριο χώρο του κλαμπ, λάμβανε χώρα εφηβική γιορτή, που σημαίνει ότι τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν, εκεί, άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Ενας από τους τραυματίες, άλλωστε, είναι , μόλις, 14 ετών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...