Πάμε ολοταχώς για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού

Πάμε ολοταχώς για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού

ΡΑΓΔΑΙΕΣ πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού δρομολογούν η έξοδος από τα εφιαλτικά μνημόνια, η απόφαση για τη μείωση του δημοσίου χρέους και η διαφαινόμενη επίλυση του Σκοπιανού.

ΣΤΗ νέα κατάσταση που διαμορφώνεται τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν ιστορικό χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ξεκαθαρίσουν στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους τους με  ποιον θα πάνε και ποιες συμμαχίες θα επιδιώξουν προκειμένου να έχουν ρόλο στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Θεοδωράκης τόλμησε να μιλήσει πολιτικά με ένα κείμενο μανιφέστο που απευθύνεται τόσο στην Φώφη Γεννηματά όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΗΤΑΝ ξεκάθαρος στο ζήτημα της προσφυγής σε εκλογές. Μια τέτοια εξέλιξη τη χαρακτήρισε εγκληματική γιατί η οικονομία χρειάζεται χρόνο και πολιτική σταθερότητα για να ορθοποδήσει.

ΜΕ κατηγορηματικό τρόπο τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Ήταν ξεκάθαρος για το Σκοπιανό προβάλλοντας μια θέση εθνικής ευθύνης χωρίς τυχοδιωκτισμούς και καιροσκοπισμούς που χαρακτηρίζουν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά.

ΒΕΒΑΙΑ η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης δικαιολογείται να ζητάει μονίμως εκλογές. Επιδίωξή της είναι η προστασία και η παλινόρθωση του παλιού διεφθαρμένου συστήματος της διαπλοκής και η δημιουργία του πελατειακού κράτους.

ΤΟ ερώτημα είναι γιατί η Φώφη Γεννηματά υιοθετεί με απόλυτο τρόπο την ατζέντα Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές.

ΤΙ ακριβώς προσδοκά με δεδομένο ότι το κόμμα της παρουσιάζει ποσοστά κάτω του 10% και αναγκαστικά θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες.

ΕΚΤΟΣ βέβαια και αν έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο για να μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε τσόντα της Νέας Δημοκρατίας με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία και θέσεις εξουσίας.

ΑΚΟΜΑ και στην περίπτωση αυτή η στρατηγική της Φώφης Γεννηματά είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει με πάταγο. Γιατί οι βουλευτές που θα εκλεγούν δεν πρόκειται να την ακολουθήσουν στον κατήφορο που συνιστά η μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

ΑΛΛΩΣΤΕ από ό,τι φαίνεται και στην παρούσα φάση έχει μείνει μόνη της με τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να την αμφισβητούν και να αναζητούν συμμαχίες που ταιριάζουν σε Κεντροαριστερούς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331889-Pame-olotachos-gia-anasynthese-toy-politikoy-skenikoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...