«Παγκόσμια Ημέρα Νερού» από την ΕΥΔΑΠ… στο Ζάππειο

«Παγκόσμια Ημέρα Νερού» από την ΕΥΔΑΠ… στο Ζάππειο

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 23/03/2016 – 21:04

«Παγκόσμια Ημέρα Νερού» από την ΕΥΔΑΠ… στο Ζάππειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ στο Ζάππειο.

Στόχος της ΕΥΔΑΠ ήταν να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό όχι μόνο για την σπουδαιότητα του πολυτιμότερου αγαθού όπως είναι το νερό,  αλλά και για το πόσο εύκολα μπορεί να εξασφαλιστεί από τον καθένα μας χάρη στα προγράμματα που παρέχει. Γιατί το νερό δεν είναι πολυτέλεια τονίζει, αλλά βασική αναγκαιότητα για τον καθένα ξεχωριστά.

Είναι ένας αληθινός σύμμαχος για την ομορφιά και την ευεξία μας. Πρέπει να καταναλώνουμε 8 με 10 ποτήρια την ημέρα. Ή μήπως να πίνουμε όσο διψάμε; Πολλά ακούμε αλλά τι πραγματικά ισχύει; Πότε είναι στην πραγματικότητα ενυδατωμένος ο οργανισμός μας και τι ποσότητες νερού πρέπει να πίνουμε;

Το νερό κάνει καλό στην υγεία μας και έχει πολλά οφέλη για το δέρμα μας, γι’ αυτό και η κατανάλωση του μόνο πολλαπλά οφέλη μπορεί να επιφέρει. Δεν υπάρχει άλλο ‘ποτό’ που να μπορεί να πάρει τη θέση του νερού, όσον αφορά τα φυσικά οφέλη του.

Είναι το βασικό συστατικό στις χημικές αντιδράσεις του σώματος και αποτελεί περίπου το 60% του σωματικού βάρους. Κάθε λειτουργία στο σώμα σας εξαρτάται από το νερό. Για παράδειγμα, το νερό καθαρίζει τα ζωτικά όργανα από τις τοξίνες, μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα και παρέχει ένα υγρό περιβάλλον σε διαφόρους ιστούς.

sdfg

Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, κατάσταση κατά την οποία οι βασικές λειτουργίες του οργανισμού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, γιατί το σώμα δεν έχει αρκετό νερό. Ακόμα και αφυδάτωση ήπιας μορφής μπορεί να μειώσει την ενέργειά μας και να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν πάνω από 500 μαθητές Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Αττική οι οποίοι  γνώρισαν την αξία και τη χρήση του νερού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα πειράματα και διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα μεσυναυλίες και χορωδίες διακεκριμένων καλλιτεχνών που μάγεψαν το κοινό.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...