Παλικαρίσιο «Χ», ορθάνοιχτη η… πόρτα για τα αστέρια

O ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το όνειρο για τα… αστέρια είναι ζωντανό. Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στην Amsterdam Arena, πήρε ισοπαλία από τον Άγιαξ (1-1) και στις αρχές του Αυγούστου, στην Τούμπα θα έχει την ευκαιρία του για πρόκριση στα play off του Champions League. Ένα βήμα δηλαδή πριν από τους ομίλους…

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, έπαιξε στα ίσια τους Ολλανδούς, προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό γκολ του Τζάλμα Κάμπος κι αν δεν υπήρχε μία στιγμή αμυντικής αδράνειας στις αρχές του δευτέρου ημίχρονου, τώρα μπορεί να μιλούσαμε για μία μεγάλη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός στο πρώτο 45λεπτο. Σωστά στημένος στο γήπεδο, απόλυτα «διαβασμένος» και με συγκεκριμένη τακτική. Να περιμένει τον Άγιαξ, που πίεζε ψηλά και να βγει στην αντεπίθεση όταν βρει την ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι πως οι Ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά ο Δικέφαλος γρήγορα ισορρόπησε την κατάσταση και σε μία αντεπίθεση, ο Τζάλμα Κάμπος εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη γκάφα του Σίλενσεν και με πλασέ από πλάγια θέση, έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Άγιαξ προσπάθησαν να βγουν μπροστά, πίεσαν, αλλά κλασική ευκαιρία, πέρα από κάποια σουτ, δεν έχασαν, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερη φορά με τον Αθανασιάδη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον ΠΑΟΚ, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά και σχετικά νωρίς κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Ντόλμπεργκ. Γενικά μέχρι το 65’ ο Άγιαξ έδειχνε να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο σταδιακά να κερδίζουν μέτρα και να βάζουν… φρένο στον ρυθμό των Ολλανδών.

Από το 80’ κι έπειτα, φάνηκε πως το παιχνίδι έγινε μέσα στον Ιούλιο και θα ήταν αφύσικο να έχει γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ πλέον να με παρακαταθήκη το εκτός έδρας γκολ, να έχει την μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στα play off του Champions League.

ΑΓΙΑΞ: Σίλενσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77’ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88’ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59’ Γιουνές).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90’ Κουλούρης).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...