Παππάς: Το ΔΝΤ μας ζητά να πέσουμε από τον 5ο όροφο

Παππάς: Το ΔΝΤ μας ζητά να πέσουμε από τον 5ο όροφο

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 10/04/2016 – 18:47

Παππάς: «Tα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ»

ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΡΩΠΗΣ                                                                     

Το ΔΝΤ λέει «πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα»,  αλλά τα νούμερα του δεν βγαίνουν ποτέ!

Συμφωνία και εκταμίευση της επόμενης δόσης πριν ή ελάχιστα μετά  το Πάσχα, εκτίμησε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους δανειστές.  «Δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα στοιχεία, όχι απλά για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν, αλλά και για το σημείο εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε. Οι δηλώσεις του υπουργού, έρχονται στο πλαίσιο δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου, με τίτλο «Η Ελλάδα “δείχνει” το ΔΝΤ για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες».

Σχετικά με τις τριβές που υπάρχουν ανάμεσα στους δανειστές αλλά και τις υπερβολικές απαιτήσεις του Ταμείου, ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο καθυστερεί,  την ίδια στιγμή που, «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το “σχεδόν ταυτόσημες” σε “ταυτόσημες”».

 Οι τελευταίες διαφωνίες που απομένουν για την επίτευξη συμφωνίας είναι τα «κόκκινα δάνεια», ενώ την ίδια στιγμή  υπάρχει σύγκληση στο ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Στο καυτό θέμα του χρέους, όπου η θέση του ΔΝΤ φαίνεται να συμπίπτει με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός είπε, ότι η ελάφρυνση που ζητά το Ταμείο συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη Συμφωνία του Ιουλίου και τα οποία θα λειτουργούσαν καταστρεπτικά για την ελληνική οικονομία. Επίσης σημείωσε ότι  το χρέος που θέλει να ελαφρύνει το ΔΝΤ, δεν είναι καν δικό του, αλλά της Ευρώπης.  Όπως τόνισε στην συνέχεια, «είναι σα να μας ζητούν να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και να μας υπόσχονται ότι… κάποιος άλλος θα μας πάρει παγωτό (…) το ΔΝΤ λέει διαρκώς ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα- αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν».

Στο δημοσίευμα το πρακτορείο επικαλείται, σημείωμα του στρατηγικού αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch(BoA), ο οποίος την Παρασκευή είχε γράψει ότι «η Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ θα πρέπει πραγματικά να τα κάνουν θάλασσα για να στραβώσουν τα πράγματα αυτή τη φορά».

Όσο καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας στης διαπραγμάτευση,  ο λογαριασμός των μέτρων αυξάνονται και η σκιά της αβεβαιότητας πέφτει βαριά πάνω από την ελληνική Οικονομία, αλλά αυτή την φορά, κάτι έχει αλλάξει. Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει την συμφωνία και την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το Bloomberg, σημειώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν κέρδη λόγω των προσδοκιών για συμφωνία!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...