Πετρόπουλος: Αυτόματα οι επιστροφές, στους συνταξιούχους, για τις επικουρικές!

Πετρόπουλος: Αυτόματα οι επιστροφές, στους συνταξιούχους, για τις επικουρικές!

Αυτόματα θα γίνει η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων στις επικουρικές συντάξεις, ξεκαθάρισε σήμερα ο  υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ανοίγοντας παράθυρο για την επιστροφή των αναδρομικών κρατήσεων.

Η επιστροφή, αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν παρακρατηθεί  λανθασμένα από τα Ταμεία κυρίως το ΕΤΕΑΕΠ, από τον Αύγουστο του 2016.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αιτήσεις για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων στις επικουρικές, όπως τους προτρέπουν διάφοροι «ειδικοί», γιατί αυτό θα γίνει αυτόματα από το σύστημα.  Όπως είπε, «όπως πέρυσι επιστρέψαμε τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ έτσι θα επιστρέψουμε αυτά τα ποσά και θα το κάνουμε σύντομα».

Το θέμα έχει τεθεί και στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών, καθώς το πράσινο φως από τους δανειστές θεωρείται προϋπόθεση.  Όπως έχει γίνει γνωστό, η πορεία των διαπραγματεύσεων είναι θετική και όλα δείχνουν ότι η έγκριση και επιστροφή των χρημάτων θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326218-Petropoylos-Aytomata-oi-epistrophes-stoys-syntaxioychoys-gia-tis-epikoyrikes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...