Πιερ Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το 95% των προαπαιτούμενων

Δευτέρα 06/06/2016 – 22:11“ΜΕΧΡΙ ΤΟ EUROGROUP ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ”                                                                                                       
«Η ελληνική κυβέρνηση, έχει κάνει το 95% των αλλαγών που χρειάζονται» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου. Στην συνέχεια, προσέθεσε πως, περιμένει ότι «η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει το χρόνο που έχει απομείνει ως το Eurogroup για να κλείσει τα περιορισμένα ζητήματα, που παραμένουν ακόμα ανοιχτά». Ο Γάλλος πολιτικός, τόνισε πως η απόφαση για εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης, των 7,5 δις ευρώ, μπορεί να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα και τα χρήματα να εκταμιευτούν μέσα στον μήνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, Reuters, στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος τόνισε πως, μια από τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων, είναι η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής για τη συλλογή φορολογικών εσόδων.
 Οι δανειστές, πιέζουν για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, της πρώτης αξιολόγησης, ενώ μέσα από τις δηλώσεις τους προσπαθούν να ελέγξουν το μήνυμα που λαμβάνουν οι αγορές από τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης  και να μην μείνει περιθώριο για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Την ίδια στιγμή, βιάζονται να έρθει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, πριν από το επόμενο τακτικό Eurogroup στις 16 Ιουνίου, γιατί από εκεί και πέρα, η Ευρώπη μπαίνει σε ρυθμούς Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...