«Πλήγμα» στα έσοδα ύψους 637 εκατ. ευρώ το 2015, από τα λαθραία τσιγάρα!

Τρίτη 14/06/2016 – 17:55ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟ 2015!                                    ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ 11 ΔΙΣ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2015!
Μειωμένο το λαθρεμπόριο τσιγάρων, χάρη στους περισσότερους και πιο ποιοτικούς ελέγχους, τονίζεται σε νέα έρευνα της KPMG! Ο νόμος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα τσιγάρα, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά όσο βρίσκεται στα «σκαριά», βγήκε στην δημοσιότητα  η έρευνα της KPMG σχετικά με την παράνομη κατανάλωση τσιγάρων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανεβάζει την απώλεια των κρατικών εσόδων σε  637 εκατ. ευρώ, εντός του 2015, μόνο για την Ελλάδα!
2η σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στα λαθραία τσιγάρα!
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως, το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα συνέχισε σε υψηλά επίπεδα και την προηγούμενη χρονιά, αν και υπήρξε οριακή πτώση σε σχέση με το 2014. Στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων τσιγάρων είναι «illicit whites» σε ποσοστό σχεδόν 60%, ενώ βρισκόμαστε στην 2η θέση σε όλη την Ευρώπη στην κατανάλωση των συγκεκριμένων τσιγάρων.
Αυτά είναι τα  τσιγάρα, που παράγονται νόμιμα σε μία χώρα, αλλά εισάγονται λαθραία στην χωρά που πωλούνται. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Πολωνία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Ισπανία. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών,  καθώς οι κανόνες σε τρίτες, πολλές φορές δεν ακολουθούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί σε Ευρώπη και Αμερική.
Η παράνομη αγορά στοιχίζει στους Ευρωπαίους  πάνω από 11 δισ. ευρώ!
Όμως, η υψηλή φορολογία και άλλοι παράγοντες, διατηρούν σε αυξημένα επίπεδα τα λαθραία τσιγάρα και στην Ευρώπη, με εκτιμήσεις να τοποθετούν την κατανάλωση παράνομών τσιγάρων στα 53 δις μόνο το 2015, εντός Ε.Ε.
Μία μείωση της τάξης του 10,4%. Σύμφωνα με την μελέτη, οι περισσότεροι  έλεγχοι του 2015, και η αύξηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών των διωκτικών αρχών, επέφεραν μείωση στο παράνομο εμπόριο στο 19,8% το προηγούμενο έτος.
Η «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» κατά του λαθρεμπορίου
Στην Ελλάδα, οι εταιρίες καπνικών προϊόντων, Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Imperial Tobacco, και Japan Tobacco International, έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» συντονίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειές τους για την συμβολή στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων στην χώρα.
Στόχος είναι η αξιοποίηση της διεθνούς τεχνογνωσίας των εταιριών προκειμένου να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο. Στις δράσεις, περιλαμβάνεται και η παροχή εκπαίδευσης στις διωκτικές Αρχές, η υποστήριξη τους με υλικοτεχνική υποδομή, η παροχή τεχνογνωσίας και πληροφοριών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...