Πλημμύρισαν 20.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην Καρδίτσα

Πλημμύρισαν 20.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην Καρδίτσα

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 23/05/2016 – 20:55

Πλημμύρισαν 20.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην Καρδίτσα

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ                                                                        

Σε 20.000 στρέμματα εκτιμώνται οι καλλιεργημένες εκτάσεις που πλημμύρισαν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στα όρια του δήμου Καρδίτσας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου, αλλά και το Αρτεσιανό, η Καρδιτσομαγούλα και το Παλαιοκκλήσι.

Το ύψος των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις θα εκτιμηθούν από τον ΕΛΓΑ, καθώς, ήδη, ξεκίνησε η διαδικασία της αναγγελίας από τους ανταποκριτές και θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρει το karditsaportal, από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, μηχάνημα που μίσθωσε ο δήμος έσπασε τα φράγματα στη Μαύρικα, τον Σταυρό και το Μακρυχώρι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ τα μηχανήματα του δήμου δούλεψαν όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζουν να εργάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν σε αιτήματα πολιτών.

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες στα Φάρσαλα λόγω της κακοκαιρίας

Στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία του περασμένου διημέρου, βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγράψει τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα.

Το θέμα προτίθεται να θέσει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), που έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Αποστόλου αύριο στις 11 το πρωί.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...