Ποιες είναι οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές… που χαρίζουν όμορφο και νεανικό πρόσωπο;

Ποιες είναι οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές… που χαρίζουν όμορφο και νεανικό πρόσωπο;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 09/02/2016 – 23:20

Ποιες είναι οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές… που χαρίζουν όμορφο και νεανικό πρόσωπο;

Ποιος δεν θα ήθελε καθώς μεγαλώνει να μην τον αγγίζει ο χρόνος; Να μην χρειάζεται να τρέχει στα φαρμακεία και να αναζητά τις πιο ακριβές κρέμες που περιέχουν όλα τα συστατικά, προκειμένου να χαρίσουν μια νεανική λάμψη και ένα σφριγηλό πρόσωπο;

Δείτε με ποιο τρόπο, κάνοντας τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές, μπορούμε να καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου:

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν και περιορίζουν τις ανεπιθύμητες δράσεις της οξείδωσης των ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για ποικίλα προβλήματα υγείας, αλλά και της γήρανσης της επιδερμίδας.

Ιδιαίτερα υψηλά στη λίστα των αντιοξειδωτικών τροφίμων βρίσκονται οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, τα καρότα, το μπρόκολο και όλα τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Επιπλέον, αφεψήματα βοτάνων όπως το πράσινο τσάι, το τζίτζερ, το μελισσόχορτο, το υπερικό ή βαλσαμόχορτο αλλά και η κανέλλα Κεϋλάνης προσφέρουν εκτός από την υπέροχη γεύση τους και πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες.

Αυξήστε την πρόσληψη της βιταμίνης C. Εκτός από ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό η βιταμίνη C παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του πολύτιμου για την επιδερμίδα κολλαγόνου. Άριστες πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ), τα ακτινίδια, οι κόκκινες πιπεριές, οι φράουλες. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι λιγότερο επιρρεπείς από άλλους στην εμφάνιση ρυτίδων και ξηρότητας του δέρματος που συχνά παρατηρείται με το πέρασμα του χρόνου.

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι τα ωμέγα-3. Διατροφικές επιλογές που περιέχουν είναι τα λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες, σολομός, τσιπούρα και σκουμπρί. επίσης, σε αφθονία στους ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα, σε διάφορους σπόρους όπως ο λιναρόσπορος, οι ηλιόσποροι, ο κολοκυθόσπορος και το σουσάμι αλλά και στο ελαιόλαδο και το αβοκάντο.

Ενισχύστε την πρόσληψη ψευδαργύρου. Πλούσιες πηγές ψευδαργύρου αποτελούν τα θαλασσινά (στρείδια, μύδια), οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ολικής άλεσης και το κόκκινο κρέας.

Εξασφαλίστε  ότι πίνετε τουλάχιστο έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και απολαύστε μια τόσο υγιή όσο και νεανική στην εμφάνιση επιδερμίδα.

Τέλος, προσπαθήστε να διατηρείτε ένα φυσιολογικό για το ύψος σας βάρος και εντάξτε στην καθημερινότητά σας μια μορφή άσκησης που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, όπως γρήγορο περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο, χορό κ.ά.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...