Πολλαπλά χτυπήματα με δεκάδες νεκρούς από το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Υεμένη

Πολλαπλά χτυπήματα με δεκάδες νεκρούς από το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Υεμένη

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Δευτέρα 23/05/2016 – 14:31

Πολλαπλά χτυπήματα με δεκάδες νεκρούς από το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Υεμένη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν σήμερα την Ταρτούς και την Τζάμπλα, δύο πόλεις της δυτικής Συρίας στη Μεσόγειο, στις οποίες τουλάχιστον εκατό άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών μετέδωσε ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν μέλη του ΙΚ που είχαν στόχο να πλήξουν συγκεντρώσεις των Αλαουιτών στην Ταρτούς και την Τζάμπλα, κάνοντας αναφορά στην σιιτική μειονότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις  επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα στις παράκτιες πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα της δυτικής Συρίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταρτούς και 53 στην Τζάμπλα, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών άμαχοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των τραυματιών από τις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις επτά παγιδευμένων αυτοκινήτων, τα πέντε από τα οποία οδηγούσαν καμικάζι», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΝ

Τουλάχιστον 41 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚ διευκρινίζει ότι ένας από τους καμικάζι, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αμπού Άλι αλ Αντένι, πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους «του στρατού των αποστατών», που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην κατοικία του διοικητή της στρατιωτικής βάσης του Χορ Μάκσαρ, «προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων».

Λίγο μετά, «η πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της βάσης του Μπαντρ προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΙΚ.

Από τις δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας, οι οποίοι επισήμαναν ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός τραυματιών.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που κάνει το ΙΚ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης του Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

Στις 15 Μαΐου, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο δεκάδες νεοσύλλεκτους της αστυνομίας στη Μουκάλα, πρωτεύουσα της Χαντραμούτ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...