«Πράσινο φως» στο πρώτο ελληνικό έργο για το σχέδιο Γιούνκερ!

«Πράσινο φως» στο πρώτο ελληνικό έργο για το σχέδιο Γιούνκερ!

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 06/04/2016 – 22:00

 «Πράσινο φως» στο πρώτο ελληνικό έργο για το σχέδιο Γιούνκερ!

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν, στην ένταξη του πρώτου ελληνικού έργου σχέδιο Γιούνκερ!  Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη που διοργάνωσε στην Eυρωπαϊκή Επιτροπή το European Political Strategy Centre.

Στη συνάντηση με θέμα « Europe As an Investment Destination» έλαβε μέρος η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.  Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται να γίνει από την Ευρωπαική Επιτροπή  στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πληροφορίες θέλουν το έργο να είναι ιδιωτικό, από μικρομεσαία επιχείρηση με έμφαση στην καινοτόμα.

Κατά την διάρκεια της Διάσκεψης η Μαρία Σπυράκη τόνισε, ότι «με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος, οι ελληνικές επιχειρήσεις περνούν το κατώφλι του σχεδίου Γιούνκερ χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι εγγυήσεις του EFSI και της European Investment Bank (Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων). Η επιλογή της χρηματοδότησης είναι ανά πρόγραμμα και όχι ανά χώρα.

Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και οι επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν. Η κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους με τον ορισμό Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας ( NPB), και την προώθηση συνεργειών του Ιδιωτικού με τον Δημόσιο Τομέα».

Με το συγκεκριμένο έργο να είναι το πρώτο ελληνικό που εντάσσεται στο πακέτο Γιούνκερ, μέχρι τώρα, έχουν χρηματοδοτηθεί περισσότερες από 200 δράσεις σε 22 χώρες και έχουν μοχλευθεί περισσότερα από 76 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...