Προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενισχύεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και µε άλλους τρεις από την Κεντροαριστερά – 2 ανεξάρτητοι βουλευτές – Στις 26 Μαΐου οι εκλογές

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή του Μαξίμου αποτελεί η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και η προετοιμασία για εκλογές στις 26 Μαΐου. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τον Σεπτέμβριο η προσχώρηση στην κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο ανεξάρτητων βουλευτών. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να προσχωρήσουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τρεις βουλευτές που προέρχονται από κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Στο Μαξίμου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η διερεύνηση να έχει μεγαλύτερο εύρος αλλά στην παρούσα φάση θεωρούν δεδομένη την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τους πέντε βουλευτές. Στα σχέδια του Μαξίμου περιλαμβάνεται η αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη μεγάλη αυτή εθνική επιτυχία ενώ παράλληλα θα δώσει το σήμα για μια σειρά πρωτοβουλιών που θα έχουν στόχο να ενισχύσουν τα κοινωνικά στρώματα που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον εφιάλτη των Μνημονίων. Απαλλαγμένη από την εποπτεία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις, να ανεβάσει τον κατώτερο μισθό και να μεριμνήσει για μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που βρίσκεται στο οικονομικό περιθώριο όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες επιδιώκουν να αποδείξουν εμπράκτως στην κοινωνία ότι το τέλος των Μνημονίων δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία. Μέσα από μια σειρά τολμηρών κινήσεων θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα στους πολίτες ότι έρχονται καλύτερες μέρες και όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει κανένας δεν πρέπει να αφεθεί μόνος του και απροστάτευτος στην κρίση.

Τον Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός αρχίζει τη μεγάλη πορεία προς το λαό. Η αρχή θα γίνει με την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. που θα σηματοδοτήσει τη νέα μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα. Στη συνέχεια έχει αποφασίσει να οργώσει ο ίδιος ολόκληρη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας με το λαό.

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και ο ανασχηματισμός, με στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος μάχης που θα δώσει τη νίκη στις εκλογές.

Στα στρατηγικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνεται η μετωπική αντιπαράθεση με τη Δεξιά και γενικότερα με το παλιό, χρεωκοπημένο, πολιτικό σύστημα. Το Μαξίμου επιλέγει τη γραμμή του «σκληρού ροκ» προκειμένου να αποδομήσει τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο χαρακτηρίζει «παράρτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Το κλίμα αναμένεται να πολωθεί και εξαιτίας των υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος που ερευνά η Δικαιοσύνη. Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση της NOVARTIS με δεδομένο ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου οι ανακριτές θα αρχίσουν να καλούν τους εμπλεκόμενους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο. Δεν αποκλείεται οι δικαστικές εξελίξεις να προκαλέσουν ισχυρούς κραδασμούς στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την πολιτική αντιπαράθεση που αναγκαστικά θα πάρει μετωπικό χαρακτήρα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336965-Proschoroyn-ston-SYRIZA ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...