Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Γ’ Γυμνασίου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες σκακιού η Αγγελίνα Μπανιά των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Η  Αγγελίνα Μπανιά  στα κορίτσια της  Γ’  Γυμνασίου έφερε το πρώτο κύπελλο  σε πανελλήνιο  επίπεδο στην ιστορία του σχολικού σκακιού της πόλης μας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με 5,5 νίκες στο 27οΑτομικό Σχολικό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στις 5 και 6 Απριλίου στην Ερέτρια της Εύβοιας. Τη  μαθήτρια της Γ’  Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, συνεχάρη μάλιστα για την επιτυχία της  και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Τ. Λουκόπουλος  και της ευχήθηκε παρόμοιες διακρίσεις και στο μέλλον.   Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτό το χρυσό μετάλλιο  συνεχίστηκε η παράδοση των υψηλών διακρίσεων  για το σχολικό Ναυπακτιακό σκάκι , αφού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε τελική φάση των πανελληνίων σχολικών πρωταθλημάτων υπήρξε μετάλλιο για την πόλη μας. Είχαν προηγηθεί διακρίσεις στο ατομικό από του Κ. Κούρογλου, την Αν. Πράππα  (πέρσι) και παλιότερα από την Ελ. Μπανιά και  τον Ν. Ρουγκάλα,  αλλά και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο  Ναυπάκτου (Κούρογλου Κ., Κρίτσας Β . Κρίτσας Γ. Μπανιά Ε.) πριν από δύο χρόνια.
Φέτος ταξίδεψαν στην Ερέτρια  8 νεαροί σκακιστές, τριες  – Αν. Πράπα, Μπανιά Α., Νικοπούλου Κ., Χατζής Φ., Κούρογλου Κ., Κρίτσας Β., Μπανιά Ε., Μπανιάς Σ.,-   και  για ένα  τριήμερο 4-5-6  Απριλίου έδωσαν τις δικές τους μάχες τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Εξαιρετική παρουσία είχε στο ομαδικό  το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου –  Κούρογλου, Κρίτσας,
Χαντζής, Νικοπούλου – αφού με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες κατέλαβε την 7η θέση μεταξύ  των Γυμνασίων από όλη την  Ελλάδα που συμμετείχαν.
Αξίζει  να σημειωθεί πάντως  πως και στην φετινή τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Ερέτριας υπήρξε νέο ρεκόρ  συμμετοχών καθώς περισσότεροι από 850 συνολικά  μαθητές  και μαθήτριες έδωσαν το παρόν καταφθάνοντας  από όλα τα σημεία της Ελλάδας  κατακλύζοντας την Ερέτρια  για αυτή την ετήσια μαθητική γιορτή του σκακιού. Όσον αφορά μάλιστα τη δυσκολία διάκρισης σε αυτό το επίπεδο είναι ενδεικτικό το γεγονός,  πως  από  τους 93 μαθητές σκακιστές  της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου που εκπροσωπεί τους νομούς Αχαΐας,  Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλονιάς που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της Ερέτριας μόνο η Αγγελίνα Μπανιά  από τη Ναύπακτο και η Κυριακή Καλύβα από την Πάτρα κατάφεραν  να φτάσουν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 742015 61258 μμ-001
Καταγραφές οθόνης57-001 unnamed (5) unnamed (6) unnamed unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4)

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...