Πρώτη η Γαλλία – Μεγάλη νίκη για την Αλβανία και ίσως πρόκριση

Με ευκαιρίες του Πογκμπά, με τρία δοκάρια, με το άγχος ξανά στα πόδια της, η Γαλλία κόλλησε στο μηδέν με την Ελβετία(0-0) που έπαιξε έξυπνα και προκρίθηκαν μαζί στην επόμενη φάση όντας οι δύο καλύτερες ομάδες αυτού του ομίλου. Οι τρικολόρ παρά τις ευκαιρίες δεν εντυπωσίασαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν, παρ’όλα αυτά κρατάνε την πρώτη θέση και φυσικά την πρόκριση που ήρθε εύκολα. Το δεύτερο εισιτήριο το πήρε η ομάδα του Πέτκοβιτς δίκαια, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία σε όλα τα ματς, η Ελβετία που σε κάθε μεγάλη διοργάνωση παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.
H μεγαλύτερη ευκαιρία : Παγέ στο 75′ δοκάρι (Γαλλία)

payetbar

Ενδεκάδες :
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Τσάκα, Μπεχράμι, Σακίρι (79’ Φερνάντες), Μεχμέντι, Εμπολό (74’ Σεφέροβιτς)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63’ Παγέ), Γκριεζμάν, Ζινιάκ

 

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς για τον ίδιο όμιλο Ρουμανία και Αλβανία ήθελαν τη νίκη για να είναι έστω τρίτοι και να ελπίζουν μέσω της 3ης θέσης σε πρόκριση. Τη μεγάλη νίκη όμως την πέτυχε η Αλβανία παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της Ρουμανίας με ευκαιρίες σημαντικές, απ’το 20′ και μετά η ομάδα του Ντε Μπιάζι κυριάρχησε, έχασε ευκαιρίες και η υπεροχή των Αλβανών ευοδώθηκε στο 43′ έπειτα από σέντρα του Μεμουσάι , κακή έξοδο του Ταταρουσάνου και με κεφαλιά ο Σαντίκου έστειλα τη μπάλα στο πλεχτό κάνοντας το 0-1 για τους Αλβανούς και τα πανηγύρια ήταν τρελά. Στο δεύτερο ημίχρονο η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 76′ με τον Αντόνε της Ρουμανίας να σημαδεύει το δοκάρι. Εν τέλει οι Αλβανοί κράτησαν το υπέρ τους 0-1 , πήραν τρείς βαθμούς , βγήκαν τρίτοι στο γκρούπ και πλέον περιμένουν τι θα γίνει και στους υπόλοιπους ομίλους έτσι ώστε να είναι μέσα στις καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες και να πάρουν έτσι την πρόκριση στους ”16” . Όπως και να’χει ιστορική νίκη για την Αλβανία, ιστορικό το γκόλ, και αποδεικνύει οτι μόνο τυχαία δεν είναι σ’αυτό το Euro, κάτι που απέδειξε εξάλλου και στα παιχνίδια με Ελβετία και Γαλλία που ήταν αξιόμαχη, αξιοπρεπέστατη αλλά παράλληλα και άτυχη. Απ’την άλλη η Ρουμανία απογοήτευσε και δικαιολογημένα βρέθηκε στην τελευταία θέση του ομίλου έχοντας παράλληλα αποκλειστεί απ’την επόμενη φάση.

romania-v-albania-190616_m3bjq46rzcu01v11amidbhir1

Ενδεκάδες :
Ρουμανία (4-4-1-1): Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Μάτελ – Πόπα (68’ Αντόνε), Πρεπελιτσά (46’ Σανμαρτεάν), Χόμπαν, Στάνκου – Στάνκιου – Αλιμπέκ (57’ Τόρζε)

Αλβανία (4-5-1): Μπερίσα – Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι – Λενγιάνι (77’ Ρόσι), Μεμουσάι, Μπάσα (83’ Τσάνα), Αμπράσι, Λίλα – Σαντίκου (58’ Μπαλάι)

Tελική βαθμολογία Α’ ομίλου :
1) Γαλλία 7     4-1
2) Ελβετία  5   2-1
—————————–
3) Αλβανία  3  1-3
—————————
4) Ρουμανία  1   2-4

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...