Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Πρώτο θέμα στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα. Τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που ξεκλειδώνουν την δόση των 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

Οι Τροϊκανοί θα ενημερώσουν το συμβούλιο για την πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων, το πολυνομοσχέδιο που έκλεισε τα περισσότερα από αυτά, την συμφωνία για τα στελέχη του Υπερ-Ταμείου, αλλά και για την επίσημη εκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης, από τις 17 Οκτωβρίου όταν και τα κλιμάκια των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Στην επίσημη σελίδα του Eurogroup, αναφέρεται ότι «οι Θεσμοί της Ε.Ε. θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα στην εφαρμογή των ορόσημων που συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα».

Το «τυράκι» είναι η υπόσχεση ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των ορόσημων, θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση του 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που παραμένουν από το σύνολο των 10,3 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος (7,5 δισ. ευρώ από το συνολικό αυτό ποσό, εκταμιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2016)».

Οι Ευρωπαίοι τονίζουν πως τα υπόλοιπα ορόσημα που εκκρεμούν και αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το συμβούλιο, σχετίζονται με ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, τη δημιουργία οργανισμού εσόδων και των μέτρων που σχετίζονται με την τραπεζική διακυβέρνηση.

Οι Θεσμοί αναμένεται επίσης να ενημερώσουν τους υπουργούς για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον συμψηφισμό οφειλών και για την πρόοδο όσον αφορά τη δεύτερη αναθεώρηση του προγράμματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...