Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή εξήγησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα «μπαίνεις με τον ΑΜΚΑ μέσα για να δηλώσεις το κινητό σου, το email σου και το ΙΒΑΝ. Έρχονται όλα προσυμπληρωμένα μπροστά σου, φορολογική δήλωση του 2016. Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο σου εισόδημα. Όχι να υπολογίσεις τεκμαρτό. Είναι αυτόματο το σύστημα. Εάν έχεις φιλοξενούμενους, πρέπει κάθε φιλοξενούμενος να μπει στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσει το φορολογητέο του εισόδημα. Προστίθενται όλα τα φορολογητέα εισοδήματα και βγαίνει το μέρισμα που θα πάρει το νοικοκυριό»

Από την άλλη πλευρά, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας, περιγράφοντας τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι αιτήσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, τόνισε ότι  μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ανοίξει η πύλη και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017 θα έχει καταβληθεί το μέρισμα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καρέλλα, «θα μπαίνει ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr  χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxis.

Αρχικά ζητείται ο ΑΜΚΑ, το email και αριθμός κινητού τηλεφώνου για να σταλεί ειδοποίηση. Η φόρμα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016. Επίσης πρέπει να δηλωθεί έγκυρος αριθμός IBAN τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθούν τα χρήματα».

Σύμφωνα με εκείνον, θα είναι «το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού».

Σχετικά με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα λογίζονται ως μέλη των νοικοκυριών, τόνισε ότι «οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι. Αν προκύψει κάποιο θέμα, θα σταματήσει η διαδικασία και θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/310758-Pos-tha-ypoblethoyn-oi-aiteseis-gia-to-koinoniko-merisma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...