Π.Παυλόπουλος: «Ενότητα και συνεννόηση για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων»

Π.Παυλόπουλος: «Ενότητα και συνεννόηση για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων»

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 21/02/2016 – 18:44

Π.Παυλόπουλος: «Ενότητα και συνεννόηση για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων»

Μήνυμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα, όπου βρέθηκε χθες για τον εορτασμό της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 21 Φεβρουαρίου του 1913.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε το «παρών» στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες μαθητές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες παρέλασαν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μετέβη στα Γιάννενα για να τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Προκόπης Παυλόπουλος απεύθυνε στον ελληνικό λαό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας για την επίτευξη των εθνικών στόχων: «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, την 21η Φεβρουαρίου 1913, και οι γενικότερες επιχειρήσεις στο Μπιζάνι, οι οποίες είχαν ως συνέχεια και την απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου, αποτελούν μιαν από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο.  Ταυτοχρόνως, και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παραστεί στην επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Μπιζανομάχων. Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές του νομού και η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...