Σαρωτικός εκλογικός ανασχηματισμός

Σαρωτικός εκλογικός ανασχηματισμός

Έρχεται μετά τις γιορτές

Έρχεται μετά τις γιορτές

Νοέμβριος του 2018 ή Μάιος του 2019 οι εκλογές – Φουλάρει τη μηχανή ο Αλέξης Τσίπρας για την έξοδο από τα μνημόνια, την αλλαγή του κλίματος και την πορεία στην εκλογική αναμέτρηση

Στις άμεσες στρατηγικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού κυριαρχεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κυριακάτικης kontranews» οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου με στόχο τη συγκρότηση ενός σχήματος μάχης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την έξοδο από τα μνημόνια ή το αργότερο την Άνοιξη του ΄19.

Στο Μαξίμου έχουν καταλήξει τόσο στο χρόνο του ανασχηματισμού όσο και στα περισσότερα από τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα.

Οι αλλαγές θα είναι στοχευμένες και πάντα με γνώμονα τα μεγάλα γεγονότα που θα συμβούν τους προσεχείς μήνες, όπως αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, από τους τέσσερις διεθνείς οίκους αξιολόγησης και έξοδος στις αγορές.

Στην κατεύθυνση αυτή αμετακίνητος παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που σηκώνει το βάρος των κεντρικών πρωτοβουλιών που οδηγούν στην έξοδο από το μνημόνιο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Χουλιαράκη παρά το γεγονός ότι οι μετοχές του είναι αναβαθμισμένες στο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας τον προορίζει για νευραλγικό υπουργείο.

Δεδομένη θεωρούν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού την αναβάθμιση του Στέργιου Πιτσιόρλα ως επικεφαλής παραγωγικού υπουργείου που θα έχει αρμοδιότητα τις επενδύσεις.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς κλείνει τον κύκλο του και γι΄ αυτό δεν αποκλείεται να μετακινηθεί και αυτός σε παραγωγικό υπουργείο.

Αμετακίνητος παραμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου καθώς και τη χάραξη της επικοινωνιακής πολιτικής.

Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που θεωρείται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αναντικατάστατος παρά τις γκρίνιες που ακούγονται από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου δεν έχουν καταλήξει ακόμα για την τύχη του Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του στην κυβέρνηση, επειδή όπως λέει εκφράζει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση και για την παραμονή ή όχι του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αντίθετα ο Πάνος Καμμένος έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρά την κριτική που δέχεται από την «Κίνηση των 53» και πολλά ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τις εξαγωγές βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Δεδομένη θεωρούν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Το Μαξίμου χρεώνει στην κ. Κονιόρδου καθυστερήσεις στην υλοποίηση του πρότζεκτ του Ελληνικού.

Στη θέση της υπουργού Πολιτισμού αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Φίλης για λόγους αποκατάστασης των κομματικών ισορροπιών.

Όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται από το υπουργείο Παιδείας ο Γαβρόγλου χωρίς ωστόσο ο πρωθυπουργός να έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Ο Πάνος Σκουρλέτης παραμένει στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμούσε να μετακινηθεί στην Κουμουνδούρου για να προετοιμάσει το κόμμα για εκλογές.

Πιθανότατη θεωρείται και η αντικατάσταση του Γ. Σταθάκη με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τεχνοκράτη.

Μαζικό χαρακτήρα πρόκειται να λάβουν οι απομακρύνσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Η νέα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί κρίσιμες αποφάσεις.

Η έξοδος στις αγορές, η αναβάθμιση της οικονομίας, οι αποφάσεις για τις τράπεζες έχουν στρατηγική σημασία για την κυβέρνηση, γιατί αναμένεται να προκαλέσουν θετικό σοκ σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας.

Το επόμενο τετράμηνο αναμένεται εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η δυναμική της ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις παρενέργειες που θα προκαλέσει, αναγκαστικά θα αλλάξουν ριζικά το πολιτικό κλίμα.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει το ιστορικό γεγονός του τέλους των εφιαλτικών μνημονίων, προκειμένου να στήσει κάλπες τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβριο.

Έτσι κι αλλιώς με το τέλος του μνημονίου η χώρα εισέρχεται σε εκλογική τροχιά και γι΄ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει με τον ανασχηματισμό να συγκροτήσει ένα σχήμα μάχης με στόχο να κερδίσει μια ακόμα κρίσιμη αναμέτρηση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/314890-Erchetai-meta-tis-giorte ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...