Σε πανικό οι επενδυτές, 3-3,5 τρις οι απώλειες από το «Brexit»!

Κυριακή 26/06/2016 – 17:19Brexit, απώλειες TO CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! – ΞΕΣΠΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ, Η ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ! – ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 500.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΕΤΕ.                                                       Με την ορμή χιλίων κυμάτων, χτύπησε το «Brexit» την παγκόσμια Οικονομία, σαρώνοντας τις αγορές, σε μετοχές, ομόλογα και ισοτιμίες, με τις απώλειες να εκτιμώνται στα 3,5 τρις, μόνο το πρώτο διήμερο! Σε αντίθεση με άλλες κρίσης, αυτή που γέννησε η Βρετανική έξοδος από την Ευρώπη, αναμένεται να κρατήσει χρόνια,  αυξάνοντας την αβεβαιότητα και ρημάζοντας την όποια εμπιστοσύνη είχε επανακτήσει   το σύστημα, μετά από τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008! Τότε η κρίση ως «Έχιδνα» γέννησε τα τέρατα των μνημονίων που ακόμα και σήμερα κρατούν καθηλωμένες πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές Οικονομίες, ενώ εδραίωσε την γερμανική οικονομική κυριαρχία, εντός του κοινού ευρωπαϊκού χώρου. Τώρα, η απόρριψη του ευρωπαϊκού πειράματος, από μία τόσο μεγάλη οικονομία, όπως αυτή του Ην. Βασιλείου, δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες στους επενδυτές και οι πολιτικές διεργασίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για νέα δημοψηφίσματα, αυξάνουν την μεταβλητότητα και στέλνουν τα κεφάλαια στα ασφαλή καταφύγια του χρυσού και του χαλκού, στερώντας τα, από τις αγορές που διψούν για επενδύσεις.Τρομοκρατία Ντάισελμπλουμ: Οι πολυεθνικές θα εγκαταλείψουν το  City του Λονδίνου
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις από την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, που εξέφραζε την λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τώρα ο ένας μετά το άλλο, οι αξιωματούχοι του ευρωσυστήματος,  καταφέρνουν χτυπήματα κατά  των Βρετανών.  Σε οικονομικό επίπεδο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ  εκτίμησε πως πολλές εταιρείες θα εγκαταλείψουν το City του Λονδίνου. Ακόμα προειδοποίησε πως το τίμημα που θα πληρώσει η Μεγάλη Βρετανία αφού κόψει τους δεσμούς με την Ευρώπη, θα είναι μεγάλο και θα περιλαμβάνει την περιορισμένη πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την φυγή εταιριών.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL,  ο ίδιος εκτίμησε πως από τις απώλειες των Βρετανών θα κερδίσουν τα αντίπαλα χρηματοοικονομικά κέντρα, σε Ολλανδία και Γερμανία.Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να ελέγξουν το αφήγημα του «Brexit» είναι αγωνιώδεις, με τον Ολλανδό να δηλώνει πως, «πριν από λίγα χρόνια, το Λονδίνο καταχώριζε διαφημίσεις στην ασιατική έκδοση των Financial Times που έλεγαν ότι αυτή ήταν η πόλη στην οποία έπρεπε να πάει κανείς εάν ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην ΕΕ. Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια διαφημιστική καταχώριση… οι Ασιάτες θα πηγαίνουν στο Άμστερνταμ ή στη Φραγκφούρτη αντ’ αυτού».
Μη αναστρέψιμη η διάλυση της Ε.Ε. λέει ο Σόρος!Ο άνθρωπος που έχει γίνει γνωστός από το ταλέντο του να προβλέπει και να κερδίζει δισεκατομμύρια από τις Οικονομικές καταστροφές, ο μεγαλο-επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτίμησε πως η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τη «διάλυση της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμη» και ότι οι συνέπειες του δημοψηφίσματος της Πέμπτης πιθανόν να βλάψουν τη Βρετανία.Σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα Project Syndicate τόνισε πως, «η Βρετανία, τελικά, μπορεί ή όχι να είναι σχετικά ευημερούσα σε σχέση με άλλες χώρες αποχωρώντας από την ΕΕ, αλλά η οικονομία της και οι πολίτες της θα πληγούν σημαντικά βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα».Ευκλ. Τσακαλώτος: Το Brexit δημιουργεί αβεβαιότητες στην Οικονομία«Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την Ευρωπαϊκή οικονομία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τοποθέτησή του στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  Η χρονική συγκυρία της βρετανικής φυγής είναι πολύ καλή για την Ελλάδα, που μετά από την υλοποίηση πολύ δύσκολων μέτρων, τώρα περίμενε να χτίσει πάνω στη σταθερότητα και τις καλές προσδοκίες στη παγκόσμια Οικονομία και να περάσει από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη.  Από την άλλη, ίσως οι μεγάλες επιπτώσεις του «Brexit» να αποτελέσουν ένα καλό λόγο για να ρίξουν οι δανειστές τους πολύ υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα στο ελληνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που  δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία, τόνισε πως πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά οι πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Αν και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα «Grexit, παραδέχτηκε πως  δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Να τελειώνουμε γρήγορα με τις συνομιλίες για το Brexit, λέει η ΕΚΤ!
Να μην κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια του Brexit, ζητούν οι Ευρωπαίοι, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και να μην μπαίνουν ιδέες σε άλλα κράτη μέλη. Από την πλευρά της ΕΚΤ, ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τονίζει πως, οι συνομιλίες για το «Brexit» πρέπει να γίνουν γρήγορα για να περιοριστούν οι αβεβαιότητες, όπως και να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για νέες εμπορικές συμφωνίες με τη Βρετανία.
Μάλιστα, όπως και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επεσήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις για το  Σίτι του Λονδίνου, που όπως τόνισε, «κινδυνεύει να χάσει το πολύτιμό διαβατήριο της ΕΕ». Όπως εξήγησε, πολλές τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο στηρίζονται στο λεγόμενο διαβατήριο της ΕΕ, το οποίο τους επιτρέπει να λειτουργούν ανεμπόδιστα στις κεφαλαιαγορές της ένωσης.
Μεγάλο πισογύρησμα για το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, που όπως επεσήμανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, στον ραδιοσταθμό France Inter, «Υπάρχει ένα προηγούμενο, είναι το νορβηγικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, το οποίο θα επέτρεπε στη Βρετανία να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, αλλά δεσμευόμενη να εφαρμόσει όλους τους κανόνες της ΕΕ», όμως όπως εξήγησε, «θα ήταν λίγο παράδοξο να αποχωρήσει από την ΕΕ και να εφαρμόζει όλους τους κανόνες της ΕΕ, αλλά αυτή είναι μια λύση αν η Βρετανία θέλει να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά».
Για το τι σημαίνει το «Brexit» για την Ευρώπη, ο ίδιος είπε πως, «θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά θα είναι πολύ πιο περιορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπουν όλοι οι ειδικοί για την οικονομία της Βρετανίας».
Στη «ζώνη κινδύνου» οι Ιταλοί!Υπάρχει κίνδυνος αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον συνεχίσει να ασχολείται μόνο με τις τράπεζες,  προειδοποιεί ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, που σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Πάντοαν ξεκαθάρισε πως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη. «Πρέπει να αναθεωρηθούν, τώρα, οι κύριες προτεραιότητες», ενώ στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας θα έπρεπε να αλλάξει πορεία πλεύσης.
«Πρέπει να σκεφθούμε ακόμη ότι μπορεί να μοιάζει αδύνατο. Υπάρχει να μείγμα στοιχείων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας επιπλέον ώθησης προς την αποσύνθεση. Υπάρχει βαθιά έλλειψη ικανοποίησης σε ότι αφορά την ασφάλεια, την οικονομία, την μετανάστευση: η απασχόληση και η ανάπτυξη βελτιώνονται, αλλά όχι με επαρκή τρόπο. Και υπάρχει η τάση να πιστεύει, κανείς, ότι οι εθνικές λύσεις είναι πιο αποτελεσματικές από τις ευρωπαϊκές».
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να ασχολείται μόνον με τις τράπεζες. Τις σταθεροποιούμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε και με τους πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.Χρειάζεται, επιστροφή της πολιτικής, με στόχο να επανασχεδιαστούν οι βασικές αρχές, όπως τόνισε, «αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό (…) πρέπει να διαμορφωθεί και να βρει εφαρμογή η ιδέα μιας Ευρώπης διαφορετικής από αυτή στην οποία βρισκόμαστε».
Πτώση στις κρατήσεις από τη Βρετανία περιμένει ο ΣΕΤΕ!
Το «Brexit» θα έχει αντίκτυπο στον Τουρισμό, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, τονίζοντας πως υπάρχει ανησυχία για τυχόν πτώση του τουρισμού μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πτώση της στερλίνας!
Με το ευρώ να έχει γίνει πιο ακριβό για τους Βρετανούς, αναμένεται πως θα μειωθεί η παρισινή καλή επίδοση των 2,5 εκατ. επισκεπτών και των 2 δισ. ευρώ, εσόδων. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, η μείωση θα αφορά, κυρίως κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που αναμένονταν να φτάσουν φέτος τα 500.000 άτομα.
Όπως  δήλωσε σχετικά, «περιμέναμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε μια χρονιά που είχε πάρα πολλά προβλήματα, το προσφυγικό, την υπερφορολόγηση, την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστή για να καλύψουμε τα κενά και να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ. Με δεδομένο ότι η παγκόσμια και ειδικά η ευρωπαϊκή οικονομία αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ μουδιασμένη είναι βέβαιο ότι θα πέσει ο ρυθμός του».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...