Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Γλέζου περί αναγκαστικού δανεισμού

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Γλέζου περί αναγκαστικού δανεισμού
Σαμαράς: “Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ” – Τσίπρας: “Ανταπάντηση Γλέζου: “Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια” – ΠΑΣΟΚ: “Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν οι απόψεις της άτακτης χρεοκοπίας”
Μια ευθεία και σκληρή αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την πιθανότητα επιβολής αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι διακόψουν τη χορήγηση των δόσεων των δανείων προς τη χώρα μας, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” ο κ. Γλέζος, όταν ερωτήθηκε για το πώς σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου εφόσον έρθει σε ρήξη με τους εταίρους και δανειστές μας, τόνισε πως στις πιθανές λύσεις θα μπορούσε να περιληφθεί και ο “εσωτερικός δανεισμός, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο”, (διαβάστε περισσότερα εδώ), δίνοντας έτσι λαβή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το βράδυ του Σαββάτου από την Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εκπροσωπούν «ό,τι πιο παλιό και ό,τι ξεπερασμένο υπάρχει».

Ο κ. Σαμαράς με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρας ότι το κόμμα του αντιπροσωπεύει τη Νέα Ελλάδα (έτσι ονομάζεται και το νέο site του ΣΥΡΙΖΑ), σχολίασε, πως δεν είναι «Νέα Ελλάδα» όσοι δεν στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και δίνουν μάχη ενάντια στις επενδύσεις.

Mάλιστα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει το όραμα της Ν.Δ. για τη νέα Ελλάδα, γιατί: «Είχε τέτοια απήχηση το όραμά μας που το υιοθέτησαν ακόμη και εκείνοι που πολεμάνε τη νέα Ελλάδα με κάθε τρόπο. Ακόμα και εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν στο τέλμα που εμείς ξεπερνάμε», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «είδαν και απόειδαν και άρχισαν και εκείνοι να μιλάνε για τη νέα Ελλάδα, το υιοθέτησαν μάλιστα και ως σύνθημα. Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις δηλώσεις Γλέζου για ενδεχόμενο αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού, υπογράμμισε πως “αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα αλλά ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά.” (διαβάστε εδώ)

Νωρίτερα στον κ. Γλέζο είχε απαντήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας πως «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

(Διαβάστε εδώ)

Στον κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε ο ίδιος ο κ. Γλέζος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο. Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα».

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να επικρίνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις με ανακοίνωσή του που σημειώνει πως «Ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού  δανεισμού, δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων. Φαίνεται συνεπώς ότι ακόμη και τώρα αυτές οι απόψεις κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση. Δηλαδή η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας. Με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε κι αυτός θέση στην όλη διαμάχη, μιλώντας από το βήμα συνεδρίου του αριστερού κόμματος της Γερμανίας “Die Linke”. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη κατάργησης της πολιτικής του «νεοφιλελευθερισμού» στην Ε.Ε. και την αποδοκιμασία των πολιτικών της λιτότητας, επανέλαβε πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ζήτησε ξανά τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, στο πρότυπο τη Διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, όταν και οι σύμμαχοι διέγραψαν το μεγαλύτερο χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας και τέλος κατέληξε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές θα είναι το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...