Στα χέρια της Eldorado Gold και η δεύτερη άδεια για την Ολυμπιάδα!

Στα χέρια της Eldorado Gold και η δεύτερη άδεια για την Ολυμπιάδα!

Μπερνς: Θετικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες

Εκδόθηκε και η απόφαση έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας και η άδεια εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην περιοχή. Η Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε την έγκριση της μελέτης και διατηρεί στάση αναμονής, καθώς όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, εκκρεμούν ακόμα κάποια θέματα, τα οποία μπορούν να λυθούν!

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις και τονίζει «αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές».

Ο συναγερμός φαίνεται έχει σιγάσει, καθώς η εταιρία, ήδη άρχισε να αναφέρεται σε επανεξέταση της θέσης της πάνω στην αποχώρησή της από την Ελλάδα.  «Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Μπερνς, τονίζει ότι «αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301316-Sta-cheria-tes-Eldorado-Gold-kai-e-deytere-adeia-gia-ten-Olympiada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...