Στην Εντατική 85χρονη από δηλητηριώδη μανιτάρια

Στην Εντατική 85χρονη από δηλητηριώδη μανιτάρια

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 15/04/2016 – 22:21

Στην Εντατική 85χρονη από δηλητηριώδη μανιτάρια

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ                                                     

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 85χρονη στην Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου μετά από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών.

Η άτυχη ηλικιωμένη από χωριό της Μεσσαράς Ηρακλείου μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης μαζί με την κόρη της και άλλους δύο άνδρες της οικογένειας, εσπευσμένα στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Μοιρών με φρικτούς πόνους.

«Η ηλικιωμένη φέρει ηπατικά, νεφρικά και αιματολογικά προβλήματα και δεν δείχνει ανάκαμψη, σε αντίθεση με τη νεαρότερη γυναίκα (σ.σ την κόρη της) που ενώ φέρει τα ίδια προβλήματα παρουσιάζει βελτίωση» ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Ανέστης Κιούλπαλης.

Τα υπόλοιπα μέλη, οι δύο άνδρες  ης οικογένειας νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και έχουν παρουσιάσει μόνο γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της λοίμωξης από το δηλητήριο των μανιταριών.

Να σημειωθεί ότι τα άγρια άλλα άκρως ακατάλληλα μανιτάρια είχαν μαζέψει μόνος του ο πατέρας της οικογένειας, έμπειρος στην συλλογή τους ενώ τα έλεγξε και η γιαγιά. Αμφότεροι νόμιζαν ότι πρόκειται για «αγκαθίτες» που είναι ασφαλή για κατανάλωση. Ωστόσο, εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος το οποίο όμως έχει βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους…

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...