Στη Μόσχα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών

Στη Μόσχα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 15/03/2016 – 21:47

Στη Μόσχα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών

Κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, αναμένεται να έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα μεταβεί στη Μόσχα με κύριο θέμα στην ατζέντα το συριακό και την ενδεχόμενη πολιτική λύση που προωθείται για τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί σίγουρα με τον ομόλογό του Ρώσο, Σεργκέι Λαβρόφ ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει συνάντηση και με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αποσύρει σταδιακά τα στρατεύματά της από τη χώρα.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείται κρίσιμη, καθώς θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της τρίτης εβδομάδας εκεχειρίας μεταξύ της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος Άσαντ. Θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση είχε δώσει διορία τριών εβδομάδων, προκειμένου να κρίνει τις ειλικρινείς προθέσεις της άλλης πλευράς. 

«Έχουμε φτάσει σε μία πολύ κρίσιμη φάση. Η διαρκής πρόοδος, ιδιαίτερα στον τερματισμό της πολιορκίας συριακών πόλεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ανθρωπιστική πρόσβαση, απαιτεί επαγρύπνηση της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
 

Στάση αναμονής για τα στρατεύματα

Παρακολουθούν την αποχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Συρία οι ΗΠΑ.

Όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνουν τις επιπτώσεις θα έχει αυτή η ενέργεια στον εμφύλιο πόλεμο ή στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται προφανώς για μια κίνηση που θα την παρακολουθούμε. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι Ρώσοι προχωρούν (στο σχέδιό τους), όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε τι επιπτώσεις θα έχει στη γενικότερη κατάσταση“, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μόσχα δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τις ΗΠΑ για την απόφασή της να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της από τη Συρία. Ο Έρνεστ τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία εικασία για τα κίνητρα αυτής της ενέργειας.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...