Στρατεύματα στην Καταλονία στέλνει ο Ραχόι

Στρατεύματα στην Καταλονία στέλνει ο Ραχόι

Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις Ισπανίας – Καταλονίας

Στρατιωτικές μονάδες στην Καταλονία στέλνει ο Μαριάνο Ραχόι ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων Μαδρίτης – Βαρκελώνης.

Συγκεκριμένα είκοσι μεταγωγικά οχήματα που έχουν τη βάση τους στην Αραγονία, μεταβαίνουν στην ημιαυτόνομη περιφέρεια, με στόχο να συνδράμουν στις εκεί δυνάμεις της αστυνομίας και της εθνοφυλακής, όπως επιβεβαίωσε το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας.
Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν, ωστόσο αναφέρεται ότι οι εντολές είναι να παράσχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας.

Πρόκειται για μια «απάντηση» στην απομάκρυνση 150 Ισπανών εθνοφυλάκων από το ξενοδοχείο που έμεναν στην πόλη Καλέγια.
Η κίνηση αυτή όπως είναι αναμενόμενο εντείνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Πρόκειται για μια μονάδα ιδιαίτερα ενεργη καθώς κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στον Λίβανο, το Ιράκ, το Κόσοβο, στη Βοσνία και το Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεντμόντ έχει ήδη χαρακτηρίσει πάντως την Ισπανική αστυνομία ως «κατοχικές δυνάμεις» και ζητά να φύγει από τα Καταλανικά εδάφη.

Το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο με απόφαση του απαγόρευσε, συνεδρίαση του περιφερειακού κοινοβουλίου της Καταλονίας, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί την Δευτέρα και η οποία αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της μονομερούς κήρυξης ανεξάρτησίας της περιφέρειας από το Βασίλειο της Ισπανίας.

Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε τον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης (Τζενεραλιτάτ) της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304105-Strateymata-sten-Katalonia-stelnei-o-Rachoi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...