Στροφή στην κοινωνία

Στροφή στην κοινωνία

ΣΤΗ διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων η κυβέρνηση ήταν δέσμια των δανειστών και δεν μπορούσε να ασκήσει πολιτική σε κανένα επίπεδο αν προηγουμένως δεν είχε εξασφαλίσει την άδεια των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

ΓΙ’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε όλη την προσπάθεια στο κλείσιμο των αξιολογήσεων που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση της χώρας από τις δαγκάνες των τοκογλύφων.

ΤΩΡΑ που η Ελλάδα έχει περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή, οι προτεραιότητες άλλαξαν και αυτό ακριβώς φρόντισε να υπενθυμίσει ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

ΟΛΟ το βάρος θα δοθεί πλέον στην κοινωνία και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

ΤΑ πλεονάσματα που προέρχονται από τις θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να κλείσουν τις πληγές των μνημονίων.

Η ΜΑΧΗ αρχίζει τώρα, για να κατανοήσει κάθε πολίτης και ειδικά αυτοί που έχουν καταστραφεί από την οκταετή κατοχή της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει.

ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αύξηση του υποκατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για να σταματήσει το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας.

Η ΜΕΙΩΣΗ του ΕΝΦΙΑ και οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις θα δώσουν μια ανάσα στην πάλαι ποτέ μεσαία τάξη που ισοπεδώθηκε από τα πειράματα των δανειστών.

ΒΕΒΑΙΩΣ υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας καθώς και πολίτες που είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης.

ΟΙ κατηγορίες αυτές θα ενισχυθούν με κάθε τρόπο γιατί κάτι τέτοιο είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΤΟ μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει τη μείωση των συντάξεων.

ΑΝ καταφέρει και αυτό, σίγουρα θα γράψει ιστορία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341078-Strophe-sten-koinonia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...