Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα επιχειρεί σε ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα επιχειρεί σε ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 06/03/2016 – 20:42

 Στόλτενμπεργκ

«Το ΝΑΤΟ επεκτείνει την αποστολή του στο Αιγαίο με σκοπό να περιορίσει τις τεράστιες ροές μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Σε ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα θα επιχειρεί το ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μιλώντας στο Associated Press.

Σε νέο δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε πως το ΝΑΤΟ επεκτείνει την αποστολή της στο Αιγαίο με σκοπό να περιορίσει τις τεράστιες ροές μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ακόμα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Associated Press, ότι θα υπάρξει επίσης στενότερη συνεργασία με την συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα επιχειρεί πλέον σε ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα.

Επιπλέον, τόνισε ότι περισσότερα πλοία θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και ότι η Συμμαχία κάνει σχέδια για το πώς θα πραγματοποιηθεί η συνεργασία της με την Frontex στο Αιγαίο.

Χθες, το υπουργείο Άμυνας της χώρας μας ανακοίνωσε ότι ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο θα αποπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα από την Τουλόν (νότια Γαλλία) για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σχετικά με το πλοίο που θα αναλάβει αυτή την αποστολή ούτε για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησής του.

Αυτό το πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί, πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη δύναμη των τριών πλοίων χωρών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Της επιχείρησης της συμμαχίας ηγείται ο Γερμανός υποναύαρχος, Γεργκ Κλάιν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...