Συγκλονιστικές εικόνες από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Συγκλονιστικές εικόνες από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Κατηγορία

kchalkiadakis
Σάββατο 30/04/2016 – 20:14

Συγκλονιστικές εικόνες από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ                                                                                  

Με τιμές αρχηγού κράτους αφίχθη στην Αθήνα λίγο μετά τις 20:00 το Άγιο Φως, σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση.

Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, όχι μόνο με τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις τους αλλά και με τρία επιπλέον σκάφη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως θα φτάσει στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση, από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

το Άγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση και το παρέδωσε στο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος. 

Αρκετοί πιστοί έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Αγίου Φωτός.

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΥΛΥΜΑ

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο εζησαν από κοντά το θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Ο Πανάγιος Τάφος «πολιορκήθηκε» από χιλιάδες πιστούς. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος με δύο δυο πυρσούς με τα 33 κεριά, όσα τα χρόνια του Χριστού, μοίρασε το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...