Συλλήψεις Μουσουλμάνων στην Ελβετία για προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα

Συλλήψεις Μουσουλμάνων στην Ελβετία για προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από εισαγγελείες στην Ελβετία εναντίον τριών υψηλόβαθμων μελών ελβετικής μουσουλμανικής οργάνωσης οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην παραγωγή και προώθηση προπαγανδιστικών ταινιών για την Αλ Κάιντα.

Οι κατηγορίες αφορούν τρία μέλη του Ισλαμικού Κεντρικού Συμβουλίου της Ελβετίας. Το ICCS υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση στη χώρα και ότι κύριος σκοπός του είναι η εκπροσώπηση του τοπικού πληθυσμού.

Ο εκπρόσωπος του ICCS, Αμπντέλ Αζίζ Καασίμ Ίλι, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ένα από τα τρία μέλη του συμβουλίου σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες, απέρριψε την υπόθεση λέγοντας ότι πρόκειται για «δίκη για πολιτική επίδειξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν αντελήφθησαν σωστά το βίντεο που βρίσκεται στο κέντρο της υπόθεσης.

Στο κατηγορητήριο δεν κατονομάζονται οι ύποπτοι, ωστόσο το ICCS ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρός του, Νικολά Μπλανσό και ο επικεφαλής πολιτισμικών παραγωγών Ναΐμ Σεμί.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανέφερε ότι το Συμβούλιο γύρισε ταινίες στη Συρία το 2015 με υψηλόβαθμο μέλος της Αλ Κάιντα και ανήρτησε δύο ταινίες στο YouTube τις οποίες προώθησαν τα τρία μέλη της επιτροπής.

Ο γενικός εισαγγελέας ανάφερε ότι «οι κατηγορούμενοι προσέφεραν στο εν λόγω υψηλόβαθμο μέλος της Αλ Κάιντα μία σημαντική πολυγλωσσική πολυμεσική πλατφόρμα από την οποία θα μπορούσε να περιγράψει και να προωθήσει με προνομιακό τρόπο τόσο τον εαυτό του όσο και την ιδεολογία της αλ-Κάιντα».

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302123-Syllepseis-Moysoylmanon-sten-Elbetia-gia-propaganda-yper-tes-Al-Kainta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...